Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Høstfest

Kategori: Fest - Mærkedag - Høstfest

Beskrivelse: Før i tiden havde de høstmese i kirken 15. august. Høstfesten var indtil 1770 en helligdag, der blev fejret mikkelsdag, ærkeenglen Michaels mindedag den 29. september, med takkefest i kirken og høstfest for alle, der havde deltaget.


Sidst i 1700-talet blvet det tiltænkt landmændene at fejre at høsten er kommet i hus.  Det holdt han naturligvis for sin familie og de der havde hjulpet med at bringe høsten i hus. De enkelte gårde kappedes om at få høsten først i hus. Festdagen var ikke lægere en bestemt dag, men hver enkelt gård fejrede høstfesten, når høsten var i hus. I dag er der nogle byer arrangerer høst for hele byen.

 

En del gårde har åben gård, så byfolket kan komme og se dyrene og afgrøderne, få lidt at spise og drikke. Disse gårde har som regel forskellige dyr, det heste, grise, køer og får. På grund af smittefare for grise og køer kan der være med overtræksdragter. Køerne går måske ude på marken. Det kan også tænkes at de besøgende kun må komme i nærheden af få smågrise og 2-3 kalve i et lukket område, naturligvis igen på grund af smittefareren. Børnene vil sikkert stadig synes det har været det hele værd.

 

Andre gårde har salg ved salddøren. Det kan være grønsager, frugter og det både råvarer og syltet udgaver. Endnu andre gårde tilbyder selv-plukning af ærter, hindbær, majs, jordbær eller andre lækre afgrøder. Derudover er der alle de økologiske gårde med deres gårdbutikker.

Siden er opdateret den 09-09-2023