Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Majkat

Kategori: Fest - Mærkedag - Majkat

Beskrivelse: majkat stammer hel tilbage til Middelalderen, hvor man havde nogle man kaldte hofnar. Denne ene gang om var det tilladt at fortælle usandheder om folk uden at blive straffet.  

Siden hen er der ret mange mennesker som har overtaget dagen, hvor man til en vis grad kan tolerere drillerier. Det gælder om at vide hvor man er, og hvem man er sammen med, hvis man har en rigtig grov aprilsnar. For det er ikke alle der kan tåle lige meget.

 

Det bedste er at narre en så godt at han/hun først finder at de er blevet narret for sent så vedkommende ikke kan nå at gengælde. Endnu bedre vil det være at man får gengældt uden vedkommende ved det, så man kan sige i lige måde når der bliver sagt aprilsnar. 

Nogle yndere på godmodigt vis at drille med at fortælle en mere eller mindre vanvittige historie, som modparten måske måbende tror på, indtil der måske bliver sagt aprilsnar og alle griner.

I Danmark har nogle også drevet gæk på andre datoer: 30. april, fastelavnsmandag og 1. eller 31. maj. Fastalavnsmandag blev til fastelavnsnar. 30. april er også aprilsnar. 1. maj eller 31. maj - majkat.

 

Siden er opdateret den 08-09-2023