Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Palme søndag

Kategori: Fest - Mærkedag - Palme søndag

Beskrivelse: Palme søndag var ikke større helligdag end en almindelig søndag.

 

Påskes begyndelse

Påskens begyndelsesdag er Palmesøndag også kaldet for Påske søndag. Det er en søndag for det også starten af påsken som en kirkelig handling og går helt frem til pinse. Palmesøndag markere påskens start med "den stille uge". Den stille uge er de 3 dage som følger efter Påske søndag eller Palme søndag. Palme søndag hedder det pga. de palmegrene der blev lagt foran Jesus, da han efter signe red ind i Jerusalem. 

Skærtorsdag

Skærtorsdag for det er den næste skæringspunkt i Påsken. Torsdag efter Palme søndag er Skærtorsdag. Skær betyder oprindelig ren. Det var den dag, altså Skærtorsdag at Jesus vaskede sine 12 disciples fødder. Det var også den selvsamme dag at han blev forrådt af Judas og i henhold til biblen, så stiftede Jesus nadveren. Nadver betyder oprindelig aftensmad. Ved nadveren spiser de kristne Jesus legeme og drikker Jesus blod i form af altervin. Det reletere til at der i følge evangelierne fra Jesus selv. Den sidste aften inden han blev korsfæstet, delte et bæger vin med sine disciple (elever) og fortalte dem at det var den sidste bæger vin, han ville drikke. Han delte et brød med dem og sagde efterfølgende " Dette er mit legeme". Dernæst sendte han vinen rundt og sagde "Dette er mit blod". Til sidst skulle han eftersigne havde sagt " Dette er den nye pagt ved mit blod, som udgydes for jer". Med andre ord så forudså han sin død på korset. og sluter med at sige " Dette er den nye pagt ved mit blod, som udgydes for jer".

Den nye pagt - hvad er det?

I Det Gamle Testamente eller den gamle pagt, som betyder at Gud slutter pagt med Israel. Denne pagt indgåes ved offerdrab. Gud offer sin søn. Hans blod udgydes for hans disciplene og for os mennesker. Den nye pagt mellem Gud og mennesker bliver stiftet. Der henvises til Det Gamle og Det Nye Testamente eller den gamle pagt og den nye pagt.  

 

Siden er opdateret den 09-09-2023