Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Pinse

Kategori: Fest - Mærkedag - Højtider - Pinse

Beskrivelse: Her i Danmark er det ikke tradition på samme måde som påske og jul. Vi bør være muligt at skabe en form for sommerfest eller blomsterfest som i Sverige.

Hvad med at lave blomsterkranse, uroer med blomstermotiver.

Der er flere steder i landet tradition for at pinse-lørdag at fest igennem til solen står op søndag morgen og danser i horisonten. At se pinsesolen danse en kølig forårsmorgen, kan være noget af det smukeste syn. Det kan gøres ekstra hyggeligt ved at forberede en dejlig madkurv, pakke bilen med tæppe og madkurv, for derefter at køre afsted til et udsigtspunkt før solen står op. Her kan vi så sidde lunt og godt med morgenmad, høre fuglene vågne og pippe, se solens stråler som langsomt varmer alting op. 

 

Der er mange som vælger at arbejde i haven eller hygger sig med børnene. 

 

Ud over at stå op og se pinsesolen danse, er der ikke mange som har nogle direkte pinsetraditioner. Har du ligesom jeg børn kan vi jo selv skabe vores egne traditioner.

 

Pinsen falder mellem 10. maj og 13. juni, præcist 50 dage efter påskemorgen. Pinsen har før haft forbindelse med majfester. Her bliver gildesalen pyntede op med frisk løv, red sommerens velkommen. Rejste en majbøg, som der bliv dansede omkring og sang pinseviser.

 

Pinse er den kristne kirkes fødsel, på denne dag startede den føste kristne menighed.

 

Det er noget af det vigtigste at gå i kirke pinsesøndag.

 

Før i tiden fandtes der også en tredje pinsedag, men den blev afskaffet i 1770.

 

I midten af 1800-tallet er morgenfriske københavnere og frederiksbergborger taget til Frederiksberg Have for at se pinsesolen danse. Mange beværtninger lukker sent og åbner tidligt, for dem som kunne tænke sig at se pinsesolen danse frem sammen med en øl eller en kop kaffe.

 

 

Siden er opdateret den 08-09-2023