Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Taler til fest - generelt

Kategori: Fest - Underholdning - Taler

Beskrivelse: Taler er noget som hovedpersonen holder meget af, at der er en eller flere personer som holder taler for ham eller hende.

 

Beskrivelse


En taler en en som kender hovedpersonen meget godt. Han eller hun holder en tale og fremsiger nogle ord omkring personen og deres forhold.

En god taler fremsiger det han eller hun ønsker at fortælle, så alle gæsterne er opmærksomme på talen.

En tale må ikke være for lang, ca. 10-15 min. Er den længere så kræver det meget af den person som holder talen at stadig fange gæsternes opmærksomhed. Måske med lidt sjove indslag inde i mellem.

Taleren starter altid med at slå på glasset og efterfølgende rejse sig op. At slå på glasset, så ved gæsterne at nu sker der noget og snakken skal stoppe. Taleren bliver enten stående eller stiller sig strategisk midt i salen, så alle har mulighed for at hører det der bliver sagt.

Der behøver ikke kun at være en der holder tale. Der findes også eksempler på at der er en som starter med at slå på glasset og efterfølgende rejser sig op. Når vedkommende er færdige med sin tale, så siger han eller hun et ord eller en sætning som f.eks får en anden person til at rejse sig op og tale videre.

Eksemler på en kæde af talere har naturligvis snakket sammen før festen og aftalt et sammenspil.

Det behøver ikke at være sådan, den eller de som holder talen bestemmer selv hvordan det skal foregå. Det er ikke forkert at gøre det på en anden måde. Når der bliver slået på glasset så kan alle de som ønsker at sige noget også vælge at rejse sig op. Så ved gæsterne at den ene tale vil blive overtaget af en anden.

Men som sagt det er helt op til den eller de som holder talen der bestemmer.

Siden er opdateret den 05-09-2023