Fest

Så skal der festes - parti - parti

Tilbage

Titel: Valborgsnat

Kategori: Fest - Mærkedag - Valborgsnat

Beskrivelse: Natten til den første maj flyver heksene til Bloksbjerg, hvor de mødes med djævelen. Hvert år den 30. april kommer tusindvis af deltagere fra nær og fjern til Bloksbjerg for at fejre Valborgsaften her.

Der er ikke tale om en eventyrhistorie - men noget som udspiller sig hvert år. Hvert år den 30. april kommer tusindvis af deltagere fra nær og fjern til Bloksbjerg for at fejre Valborgsaften her.

 

Her danser de rundt bålet og vies til djævlen. Begivenheden trækker tusindvis af deltagere fra hele regionen - alle er forklædt som hekse og djævle. Der fejres en smuk fest lige til den lyse morgen.

 

I Danmark fejret vi det på Valborgs dag som er den 1. maj. Fra gammel tid hed det også "majfest", "sommerfest i by-fest", "ride sommer" og "gadelamsgilde". Natten til Skt. Valborgs dag - Valborgsnatten, skulle alle huske at låse koste og ovnrager inde, så ikke hekske skulle bruge dem som transportmiddel til årets heksesabbat. Valborgsnatten igennem flammede bålen over hele landet. Alle samles om bålene, hvor der bliv danset, drukket og sunget.  

 

I Norge og Sverige er det levende grønne træ udskiftet med en glatskrabet mast hvorpå der kunne hænge kranse og anden pynt.

 

Siden er opdateret den 03-04-2022