Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Trylledej for børn i alderen 6-9 år

Kategori: Leg og sjov - Aktiviteter - Trylledej

Beskrivelse: Kan trylledej være noget godt for børn i alderen 6-9 år? Find svaret her på Kreati.dk.


Modellering - Hvad er det?
 

Trylledej - hvad er det?

Hjemmelavet trylledej

Trylledej for børn i alderen 6 år

6 til 7 år - dukkehus! Det kan godt være at børnene i denne alder er ved at være for gamle til dukkehus, men med trylledej kan det måske igen blive interessant. Nu bliver der måske ikke leget så meget med selve dukkehuset, men der bliver måske mere med trylledej skabet et indretningsprojekt. Der kan fremstilles krus, talerkner, billeder med mere. 

6 til 7 årige - togbanen (brio)!  Det kan godt være at togbane ikke er så interessant mere, men måske bliver der skabt fornytet interesse. Med en justere finmotorik og en bedre forståelse for hvad trylledej kan, så kan det være at denne leg bliver løftet op til et højere niveau. Tænker måske legoland kan være med at inspirere dem. Jeg tænker at togbanen bliver bygget først. Efterfølgende bliver der bygget flere små huse i lego. Herefter bliver der måske fremstillet mennesker, dyr og måske små biler. 
  
7 til 8 årige
Bilbanen (Flexi tracks)!
Ligesom togbanen så tænker jeg, at bilbanen kan igen skabe interesse. Til forskel fra togbane, så tror jeg at børnene her først skaber en række små huse i lego, mennesker og dyr med trylledej. Husene bliver så stillet op på gulvet og der bliver skabt en lille by. Mens mor eller far sørger for at trylledejen bliver bagt. Så komme børnene måske i tanke om at de synes det kan være sjovt med en vej i gennem byen. Her er det så at flexi tracks bilbanen, bliver fundet frem og skaber en næsten levende by. Hen over weekenden komme børnene måske i tanke om at bondegårdens dyr skal på græs i udkanten af byen. Mor og far kan måske også stimolere børnen ved at finde noget grøn mosgummi frem eller grøn filt.   

Det lille børnekøkken! Her bliver det suppleret med frugter og grønsager i trylledej. Det kan også være at der bliver lavet krus, tallerkner med mere.

Det lille værksted! Jeg tænker at det måske kunne blive skabt hamre, save og anden værktøj i trylledej. 

9 årige! Her forestiller jeg mig at dukkerne kan få et nyt liv. Barbiedukkerne får måske nye møbler skabt i trylledej. Efterfølgende kan de måske blive suppleret op med små puder og hynder. 

Jeg tænker også at børnene her så småt begynder at lave smykker. Det starter måske med at de lave større perler, smykkevedhæng i form af flade figurer.  
 

Siden er opdateret den 25-01-2023