Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Trylledej eller Salt dej - hvad er det?

Kategori: Fantasien - Generelt - Modellering - Trylledej

Beskrivelse: Søger du at finde ud af hvad Trylle dej er? Trylle dej - kan vi trylle med Trylledej?


Hvad er dej?

Jeg vil ikke komme ind på det her, men henvise til et anden og mere praktisk sted på min hjemmeside.
Hvad er dej?

Hvad er Trylle dej eller Salt dej?

At vi kaldet Trylle dej for noget med dej, er måske ikke så godt. Når vi har med børn at gøre, så vil børn tænker jeg have en tendens til at smage på dejen. Her vil de naturligvis blive en del skuffet, for denne type dej smager absolut ikke godt. Men det er også godt, da den er meget salt. Salt er ikke noget, som vi mennesker ikke har godt af at spise. Børn har naturligvis heller ikke. 
Da Trylle dej indeholder så meget salt, er der også nogen som kalder den for Salt dej?
Trylle dej tror jeg fanger mere børnene end Salt dej?
 

Trylle dej - kan den trylle?

De større børn vil nok tænke Trylle dej, kan den trylle? Det må vi prøve. Noget børn i alderen 6-9 år elsker, så er det trylleri. Ja, dejen kan trylle. Men måske ikke lige helt på samme måde, som en tryllekunstner kan. Mor eller far tager den bløde og formegnede dej, som børnene har brugt tid på at lave. Næste gang de ser deres ting eller figur, så er den hård som sten. 
Børnene kan også trylle. De kan trylle de mest fantasifulde, kunstværdige ting frem af Trylle dejen. 
 

Hvorfor hedder det trylle dej?

Trylle dej kunne ligeså godt hedde trylleler. Det kan stort set det samme som modellervoks. Problemet med modellervoks er at det som regel forbliver blød og ikke egnede til at lege med efterfølgende. Når børn måske får lavet en eller flere dyr eller mennesker for den sags skyld, så kribler det i børnenes finger. Nu ønsker børnene at de efterfølgende kan lege med disse dyr, figurer eller personer. Det kan de også i kort tid, for så vil de sikkert begynde at falde fra hinanden.  
Her er det så at Trylle dejen er godt, for den kan bages i ovnen og blive hård som sten. Så kan børnene lege mange gang med det de har lavet.

Grunden til at Trylle dej eller Salt dej, er nok kan sammenlignes med kagedej. Dejen bliver ligeledes bagt i ovnen.  

 

Siden er opdateret den 14-08-2023