Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Tag bilen og kør en tur ud i naturen

Kategori: Oplevelse - Ture - Biltur

Beskrivelse: Søger du inspiration til en køretur? Her på KREATIT.DK kommer jeg med forslag på forskellige bilture du kan tage på.

Planlægning

Det kan være en god ide at planlægge bilturen inden. 
Planlægning af køreturen
 

Marguritruten

Rundt i Danmark kan du se skilte med en Marguerit på. Dette er Naturstyrelsen, som bruger disse skilte til at markere de skønneste steder i Danmark. Det går under betegnelsen - Margueritruten. Overvej og vælge at køre måske lidt længere til bestemmelsestedet for at køre en strækning af Marguritruten. Hvorfor køre langs en kedelig ladevej, når vi har muligheden for at køre i smukke omgivelser. Turen går typisk gennem smukke naturskabte landskaber skabt af istiden, gennem nationalparker. 

Besøge familien og venner

Kør hen for at besøge nogle familie eller nogle venner. Det kan måske være en ide at tage kage med til kaffen. Husk nu også at tage kaffen med og eventuelt saftevand til børnene samt et tæppe. Grunden er at hvis I kommer ubelejligt. Familien eller vennerne har ikke tid, fordi de selv skal på besøg hos nogle af deres venner. Ja, så har vi selv mulighed for at finde en sted i naturen og spise vores medbragte kage med kaffe og saftevand til. Tæppet kan vi naturligvis sidde på, hvis der ingen borde er. Alt efter hvor du bor i forhold til familie og venner. 

Skovtur - målet naturlegepladser

Tage bilen og køre ud til en planlagt skov, som har en naturlegeplads. På www.naturlegepladser.dk finder du en oversigt over alle de naturlegepladser der findes i hele Danmark. Naturstyrelsen står bag disse naturlegepladser. Familien kan måske have en picnikkurv med, som kan nydes på stedet. Sidst men ikke mindst så kan opholdet slutte med en god travetur i skoven. Alt efter børnenes alder så kan det være en god ide at have en pose med til at samle diverse ting i skovbunden. Husk også at rydde op efter familien.

Besøge et flot slot

Det kan da også være at familien har lyst til at køre hen til et større eller mindre slot. Her kan det måske være interessant at gå en tur i slotsparken og/eller se det indvendig, hvis det naturligvis er muligt. Ikke alle slotte er åben for offentligheden. Det kan måske også tænkes at det kun er åben for offentligheden i en periode.

Travetur langs vandet

Bor du esempelvis i nærheden af Århus, så kan køreturen gå til Skulptur by the sea. For dem der ikke ved det så er det skulptur udfør af en lang række kunstnere fra ind- og udlandet. Her kan familien få en god travetur, samt noget at se på.

Blæser det rigtigt meget, så kan en køretur til vesterhavet måske være et hit.
Turen går til stranden

Havnebesøg

Blæser det ikke kan et besøg på havnen, måske med mulighed for krabbefiskeri. Mor eller far giver måske en is, hvis vejret tillader det.
Havnebesøg

Put and take sø

Bilturen kan måske også gå til en put and takesø. Husk mad og drikkevarer samt snacks. Lidt frugt og grønt er heller ikke dumt at have med. Jeg tror ikke at familien skal satse på at få fisk med hjem. www.putandtake.info. Husk lige at kikke på nettet inden i taget af sted. Hvis det er konkurrencedag, så vil der måske være overfyldt på stedet.  

Ta en tur over grænsen

Alt efter hvor i landet du bor, så er der nogle familier som tager bilen i ny og næ for at krydse grænsen. Det kan være mod syd til Tyskland eller mod øst til Sverige. Mod nord kan en færge bringe dig og din familie til Norge.

Besøge eventuelt en attraktion

Turen kan også være at besøge en af de mange attraktioner der findes i Danmark. Det kan være at bilturen går til en bestemt by, som så også har en attraktion der er er et besøg værd. Men tjek lige før du kører om de eventuelt har åben. Husk også lige om I bør overveje at køre hjemfra noget tidligere på grund af attraktiones omfang. 
 

Aktivering af børn på bagsædet af bilen

Hvis familien skal på en længere køretur, så kan det være en god ide at se på linket herunder. Det er ikke alle børn der synes det er sjovt at køre lange ture. Det kan så godt være at familien skal planlægge nogle stop undervejs. Det kan være til en naturlegeplads, hvor børnene kan blive aktiveret lidt. I kan eventuelt have en kurv med og så spise her inden i tager videre. 
 

Link

Aktiviteter under en lang køretur
Forslag til ture ud i naturen

Siden er opdateret den 10-07-2021