Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Ud i naturen 

 

Vi har alle godt af motion og noget frisk luft. Vi dansker kan godt lære noget fra Norge. Her er de meget mere ude i naturen en vi er i Danmark. Ud i naturen

Det er ikke vejret skyld at vi ikke kommer ud, det er bare et spørgsmål om påklædning. Har vi det rigtige tøj på så vi ikke fryser eller sveder eller bliver våde af regnen, ja så er der ingen undskyldning.

Der er mange ting vi kan foretage os her.

Vi kan gå en tur i skoven bare for at nyde naturen og fuglesang eller kan tage en tur til stranden og se hvad der gemmer sig her. Vi kan for den sags skyld også gå på opdagelse i haven eller tage vandprøver ved ferskvandssøen eller vandhullet. Derudover kan vi undersøge livet i havet, bækken eller åen. 

Det er også muligt at følge en bæk fra udspring til afløb. 

Rundt om i hele landet er der naturlegepladser som vi kan nyde en madpakke og børnene kan bruge de mange gode faciliteter der er her. Det kan enten være som et ønskestop på vej til et familiebesøg langt væk. Det kan være et planlagt stop i forbindelse med en picniktur i det grønne.

Det er også godt at komme ud og trække lidt frisk luft efter en hård uge eller dag på job eller skole.   

Af naturoplevelser kan jeg også nævne et besøg en af Danmarks nationalparker.

Besøg Møns klint m.m.

Tag med på guidet tur i naturen.

Kør måske lidt længere men følg Margueritruten - Danmarks smukeste vej.

Danmarks natur er rig på meget varieret naturoplevelser. Her møder du bakker fra istidens landskab, hede- og marskområder, mange søer og vandløb med hver deres historie.

Der er moser, klinter. Klitområder med kilometerlange sandstrande og en helt usædvanlig lang kystlinie som syder af liv ved små, mellemstore og store havne.

Der er gamle jernbaner som er omdannet til naturstier.

 

 

Siden er opdateret den 18-10-2020