Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Gå en god tur

Kategori: Oplevelse - Ture - Gåtur

Beskrivelse: Vi har alle godt at noget motion i hverdagen, hvorfor så ikke gå en tur ud i naturen. Så udover at få mere end mindre motion er det faktisk muligt at opleve noget sammen med jeres børnene.

 

Hvorfor går vi en tur?

Jeg tænker at det kan være flere årsager til vi vælger at gå en tur, så som

Hvor skal vi hen...

Gåturen kan enten være en tur en skoven, langs stranden, langs vejen eller andre steder. Til venstre ser du en lang række foreslag til hvor turen kan gå hen og hvad der eventuelt kan opleves på turen.

Skoven

Alt efter hvor du bor, så kan der være en skov i nærheden. I skoven kan der være 1-3 gode stier af forskellige længder. Andre skove har måske en eller flere skovsøer, som vi kan gå en tur rundt om. 

Herunder finder du et link til hvad du og din familie ellers kan få ud af at tage en tur hen til skoven.
Børn elsker at samle ting i skoven, så det kan være en god ide at have en pose med. Klik på linket herunder og du vil få masser af inspiration til oplevelser i skoven. 
Skoven

Stranden
Lige som skoven så har stranden også en utrolig trækkræft. Vi har lyst til at gå en tur langs stranden. Der skal selvfølgelig overså siges at i Danmark er der utrolig meget strandstrækning. 
Hvis vi ønsker at børne samtidig skal have en oplevelse med det at gå langs stranden så klik på linket herunder. Det kan naturligvis også være langs med en fjord.

Stranden

Langs vejen

I Danmark er der mange cykelstier, men vi kan også bare gå langs vejen. Her er der lidt mere farlig at færdes så tjek lige fodgængerens 10 bud, som der er link til nederst her på siden. Husk at gå i den rigtige side af vejen. Du kan dermed bedre holde øje med om der kommer biler og nå at flytte dig ud i grøften eller på cykelstien flytte dig for cyklister. 
Der findes også en lang række naturstier rundt om i Danmark. Nogle er opstået ved nedlæggelse af jernbanestrækninger. 
Grøftekanten

Søen

Er din familie så heldig at bo i nærheden af en sø eller vandhul, som har anlagt en sti rundt om, er det naturligvis også muligt at gå hen og rundt om denne. Søen kan lægge for sig selv. Det kan også være en sø i en nærlæggende park eller i en skov. Søen kan også være pladseret i en nedlagt grusgrav. 
Søen
 

Parken

Det kan også være ganske fint at gå en tur i byens store park. Her er måske på grund af størrelsen en eller flere stier. Vær opmærksom når du går her, for det kan også tænkes at der kommer cyklister på de brede stier. Inspiration finder du på Linket herunder. 
Parken eller haven
 

Vandløb

Du kan måske også være så heldig at der mulighed for at gå en tur langs en bæk eller en å. Det kan være inde i byen, men det kan naturligvis også være i forbindelse med en skov eller skovparti. Men jeg tænker også at der kan være i forbindelse med en større park. Det kan tænkes at hvis vi følger vandløbet, at der er en forbindelse til et eller flere vandhuller eller ligefrem en sø. Selv om at vi kunne have lyst til at gå en tur langs et sådanne vandløb, så er det ikke ensbetydende med at det kan lade sig gøre. Ikke alle steder har stisystemer i forbindelse hermed. 
Bækken eller åen

Havnen

Om sommeren så er der liv og glade dage i og om kring havnen. Det kan være en dejligt oplevelse at gå en tur omkring den nærlæggende havn. Der findes rigtig mange havne rundt om i Danmark, så jeg tænker at familien kan bo tæt på en sådanne. Der findes havne med kun sejlbåde er typisk en lystbådehavn, men der findes også store havnemiljøer hvortil kommer store færger. Nogle steder er havnene så store at der også findes store kraner, som kan løfte containere ombord på store tankskibe. 
Havnen

Vi skal huske at passe på os selv når vi går 

Fodgængeren 10 bud

 

 

Siden er opdateret den 10-03-2021