Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på sund lasagne med kylling

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Fjerkræ - Kylling - Lasagne med kylling

- Sund lasagne med kylling

Beskrivelse: Søger du en opskrift på en sund lasagne med kylling?  Her på Kreatit.dk finder du en opskrift på sund lasagne med kylling og grøn bechamelsovs.

Link

Før du går i gang med kylling, så se lige linket her - Kylling og hygiejne i forbindelse med håndtering af kylling. 

Her finder du et andet link - Generelt om kylling

Antal personer

Beregnet til 4 personer
 

Ingredienser

Det du skal bruge:

 

Kødfyld:

2 spsk. olie
500 g. kyllingebryst
1 knivspids peber
1 knivspids salt
2 røde peberfrugter

Grøn bechamelsovs:

½  tsk. muskatnød
1 dl persille
40 g. smør
4 spsk. hvedemel
1 l mælk
100 g. revet ost
1 tsk. salt
knivspids peber

Til sammenlægningen
12-14 lasagneplader, gernefuldkorn
50 g. revet ost 

 

Tilbehør:

Grønsasgsstave af gulerod eller agurk

Sådan gør du med kødfyldet:

  1. Vask hænderne
  2. Hæld olien på en stegepande og varm op
  3. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kyllingebrysterne på stegepanden
  4. Drys salt og peber ud over kylllingebrysterne
  5. Steg kyllingebrysterne i ca. 3-5 minutter, til de er gyldne
  6. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 min på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
  7. Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt
  8. Skær kyllingebrysterne ud i tynde strimler
  9. Skyl peberfrugtene.Fjern top og kerner
  10. Skær peberfrugterne i små tern.

Sådan gør du - grøn bechamelsovs:

  1. Vask hænderne
  2. Mål alle ingredienserne 
  3. Riv muskat på den fine side af rivejerget.
  4. Kom koldt vand i en balje.
  5. Skyl persillien i baljen med vand, og dup den tør i et rent viskestykke.
  6. Hak persillen meget fint
  7. Sæt en gryde på en kogeplade og tænd for kogepladen
  8. Kom smørret i gryden,og lad det smelte
  9. Drys melel ned i gryden.
  10. Pisk godt i gryden med ent piskeris til smørret har optage alt melet
  11. Kom ca. 1 dl mælk i gryden, og pisk godt, til der ikke er nogen klumper.
  12. hæld ca. 2 dl mælk i gryden. Pisk godt, og lad sovsen koge op
  13. Kom mælk lidt efter lidt i gryden.Pisk godt, teil der ikke er nogen klumper, lad sovsen koge 2 minutter, så sovsen bliver cremet.
  14. Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og sluk for kogepladen
  15. Kom persille i sovsen, og rør rundt.
  16. Smag sovsen til med salt og peber

Samle lasagnen:

  1. Tænd ovnen på 200 grader

  2. Kom et tyndt lag bechemelsovs i bunden af et ildfast fad

  3. Kom lasagneplader oven på bechamelsovsen

  4. Kom stykker af kylling, stykker af perbefrugt og becamelsovsen ovenpå lasagnepladerne, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberrfrugto, bechamelsovs og lasaneplader

  5. Slut med et tyndt lag bechamelsovs

  6. Drys ost oven på lasagnen

  7. Sæt lasagnen i ovnen,og bag den i ca.45 minutter, til lasagnepladerne er bløde.

  8. Tag lasagnen ud af ovnen.

Alternativer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 08-08-2024