Titel: Opskrift på sund lasagne med kylling
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Fjerkræ - Kylling - Lasagne med kylling
- Sund lasagne med kyllingBeskrivelse: Søger du en opskrift på en sund lasagne med kylling? Her på Kreatit.dk finder du en opskrift på sund lasagne med kylling og grøn bechamelsovs.
Link
Før du går i gang med kylling, så se lige linket her - Kylling og hygiejne i forbindelse med håndtering af kylling.
Her finder du et andet link - Generelt om kylling
Antal personer
Beregnet til 4 personerIngredienser
Det du skal bruge:
Kødfyld:
2 spsk. olie
500 g. kyllingebryst
1 knivspids peber
1 knivspids salt
2 røde peberfrugter
Grøn bechamelsovs:
½ tsk. muskatnød
1 dl persille
40 g. smør
4 spsk. hvedemel
1 l mælk
100 g. revet ost
1 tsk. salt
knivspids peber
Til sammenlægningen
12-14 lasagneplader, gernefuldkorn
50 g. revet ost
Tilbehør:
Grønsasgsstave af gulerod eller agurk
Sådan gør du med kødfyldet:
- Vask hænderne
- Hæld olien på en stegepande og varm op
- Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kyllingebrysterne på stegepanden
- Drys salt og peber ud over kylllingebrysterne
- Steg kyllingebrysterne i ca. 3-5 minutter, til de er gyldne
- Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 min på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt
- Skær kyllingebrysterne ud i tynde strimler
- Skyl peberfrugtene.Fjern top og kerner
- Skær peberfrugterne i små tern.
Sådan gør du - grøn bechamelsovs:
- Vask hænderne
- Mål alle ingredienserne
- Riv muskat på den fine side af rivejerget.
- Kom koldt vand i en balje.
- Skyl persillien i baljen med vand, og dup den tør i et rent viskestykke.
- Hak persillen meget fint
- Sæt en gryde på en kogeplade og tænd for kogepladen
- Kom smørret i gryden,og lad det smelte
- Drys melel ned i gryden.
- Pisk godt i gryden med ent piskeris til smørret har optage alt melet
- Kom ca. 1 dl mælk i gryden, og pisk godt, til der ikke er nogen klumper.
- hæld ca. 2 dl mælk i gryden. Pisk godt, og lad sovsen koge op
- Kom mælk lidt efter lidt i gryden.Pisk godt, teil der ikke er nogen klumper, lad sovsen koge 2 minutter, så sovsen bliver cremet.
- Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og sluk for kogepladen
- Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Smag sovsen til med salt og peber
Samle lasagnen:
-
Tænd ovnen på 200 grader
-
Kom et tyndt lag bechemelsovs i bunden af et ildfast fad
-
Kom lasagneplader oven på bechamelsovsen
-
Kom stykker af kylling, stykker af perbefrugt og becamelsovsen ovenpå lasagnepladerne, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberrfrugto, bechamelsovs og lasaneplader
-
Slut med et tyndt lag bechamelsovs
-
Drys ost oven på lasagnen
-
Sæt lasagnen i ovnen,og bag den i ca.45 minutter, til lasagnepladerne er bløde.
-
Tag lasagnen ud af ovnen.
Alternativer