Skole

Det er vigtigt at kunne sit skolearbejde

Tilbage

Titel: Faldeskader - Vi falder hvis vi ikke tænker os godt om

Kategori: Skole - Skader - Faldeskader

Beskrivelse: Her kan du på Kreatit.dk få hjælp til faldeskader.

 

Særlig om foråret kommer mange børn til skade. Det kan være i forbindelse med leg på redskaber, klatre i træer eller cykling. Om efteråret er det ofte i forbindelse med de dyrker sport.

Ulykker ved cykling er blevet meget mere almindeligt. Når børn cykler - ofte med ca. 20 km/t og eksempelvis rammer ind i en holdende bil.

I foråret er vejret godt og nu vil igen ud og cykle. Det er nok ca. 3-4 måneder siden de sidst har være ude og cykle. De fejlbedømmer lige afstanden til en holdende bil.

Jeg forestiller mig også at børn måske er lidt usikker på cyklen i foråret efter en lang efter og vinterpause. Så ser de en eller flere de kender, når de cykler. Dem vinker de til, og glemmer lige at stoppe op først. De cykler bare lystig videre i samme tempo, mens de vinker til deres legekammerater. Når børn vinker så er det ikke altid at de nøjes med en hånd. De drejer måske også hovedet og ser dermed måske ikke at den holdende bil, som for dem var lang væk ikke er så lang væk.

Børns hoveder vejer meget i forhold til resten af kroppen, så de vil ofte falde eller vælte af cyklen med hovedet nedad. Da børn samtidig desværre ofte glemmer cykelhjelmen i deres iver for at komme ud og cykle, kan det ofte opstå alvorlige skader.

Børns syn, hørelse og opfattelse af hastighed og bedømmelse af afstande er ikke udviklet før de når skolealderen.

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 13-09-2023