Skole

Det er vigtigt at kunne sit skolearbejde

Tilbage

Titel: Husgerning eller hjemmekunstskab i hverdagen

Kategori: Skole - Skolefag - Husgerning

Beskrivelse: Husgerning bruger vi hver dag, når vi laver mad, vasker tøj, køber ind og smøre madpakken. 
 

Husgering bruger vi til :

Madlavning så bruger vi naturligvis det vi tidligere har lært om husgerning, erfaringer, oplæring fra vores mor. Der er opskrifter på nette som kan hjælp os til nye ukendte områder. Uden mad og drikke durer helten ikke.

Bagning bruger vi til at forkæle familen med og de erfaringer vi har fra husgerningen i skoletiden, egne erfaringer, oplæring fra vores mor. Vi søger opskrifter på nettet når vi ikke er så rutineret.

Smørre madpakken, for at holde budgetttet nede. Når mor og far tager på arbejde så skal de have en madpakke med, med mindre at der er kantineforhold. Børnene kan heller ikke være i skole uden madpakken.

Vasker op når vi har lavet mad, eller bagt en kage, nogle boller med mere. Opvaskemaskiner hjælpe os gerne.

Gøre rent er nu også nødvendigt, for ellers så kan hele huset komme til at se forfærdeligt ud. Det er ikke det sjoveste at gøre men det skal gøres.

Vaske tøj er også nødvendigt så familien har noget tøj at tage på. Tørresnorren er dejlig at have i sommerhalvåret. Derimod om vinteren kan det være svært at tørre tøj. Tøjet kan næsten blive stivfrossen. Det er vigtigt at vaske tøj op nogle gange i hånden ellers er det en dejlig hjælp med en vaskemaskine.

Køber mad ind. Vi er nød til at købe ind, for at kunne lave mad og bage boller med mere. Madplan kan være en god ting, særlig hvis det bliver lavet i weekenden. Det vil sige det er her tilbudsaviserne kommer. Husholdningsbudgettet har en del med handle mad ind, en madplan, da det har noget at gøre med budgettet. Det vil sige at når der handles ind, så er det med henblik på at købe så billigt som muligt og dermed få så meget for pengene som muligt. Her kommer fryseren ind i billedet, for når vi eventuelt køber ind til en hel uge af gangen, så er vi nød til at have en form for fryser, for at maden kan holde sig til det skal spises.

 

 

 

Siden er opdateret den 14-09-2023