Skole

Det er vigtigt at kunne sit skolearbejde

Tilbage

Titel: Matematik i vore hverdag

Kategori: Skole - Skolefag - Matematik

Beskrivelse: Matematik bruger vi rigtigt meget af i vores hverdag.

 

Vi bruger matematik til blandt andet;

Madlavning så der der i opskriften gram, dl, liter, stk. med mere. Det samme når vi bager. I tilfælde at vi skal mange gæster så skal vi gange opskriften op fra typisk 4 personer til måske 8 eller 12 personer.

Husholdningsbudgettet eller når vi betaler regninger, så tænker vi på at resultatet skal være posetivt. Possetivt for så har vi penge i banken til at betale de næste regninger, negativ så vurdere vi hvornår vi får vores løn og der igen bliver et oveskud på vores bankkonto.

Når vi er ude og købe ind så vurdere vi lige hurtigt om de samlede beløb. Har vi nok kontanter eller skal vi bruge vore hævekort. Når vi handler ind så vurdere vi også lige de tilbud, der er i butikken. Det kan være vi har eksempelvis skrevet mel på hos fakta og den pris vi har set det til hos fakta, så kan vi lige kikke en ekstra gang i butikken for der kan godt være flere typer mel. Her skal vi tjekke mængde kontra pris - pris pr. kg eller pris pr. liter. Alt efter hvad melet skal bruges til, så kan det være at det var bedre at købe eksempelvis 2 x 1 kg mel i stedet for 2 kg mel. 

Når vi planlægger dagens arbejde så vurdere vi også hvornår vi kan starte på opgaven, hvor lang tid arbejdet vil tage og hvor når det skal arbejdsdagen er slut. I tilfælde at tiden er lidt presset, så kan det godt være at vi gør noget for at arbejde hurtigere og samtidig holde et vågen øje med væguret. Vi gør det samme når vi planlægger aftensmaden. Vi forbereder det vi kan før tiden. Så ved vi at kartoflerne skal koge i så lang tid, Kødet skal grilles eller stege i så lang tid. Der skal bereges tid til at vandet i gryden kommer op og koge, grillkullene er klare.

 

Når vi køre bil så bruger vi en gps til at hjælpe os med at komme frem til bestemmelsestedet. Matematik bruger vi i princippet til at regne ud hvornår vi skal tage hjemmefra for at komme frem til tiden.

 

 

 

 

Siden er opdateret den 14-09-2023