Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Krans - pyntning af adventskransen

 

Adventskransen af gran er altid smuk, men vi kan da godt lide lidt forandring.
Den bindes som altid over en halm-grundkrans, som pyntes 4 eller 8 steder, efter hvor stor den er. Det kan være med lidt buksbom, og hvide klokker i bunden, hvide sløjfer og til sidst hvide lys.

 

Eller den kan pyntes på samme måde som før, men med hvidgran og sløjfer af hvide fløjlsbånd. Eller med små husløg, som kan købes ved juletid. Eller med spændende importerede frøstande, som kan købes mange steder op til jul. Til sidst bordeaux-farvede lys.

 

En gund-krans af mos er lige så anvendelig som halm-kransen. Hele kransen kan omvikles med rødt silkebånd. Måske så vi stadig kan se mosset. Start med at fæstne det på undersiden med en knappenål og sno det så med passende afstand om kransen, til de to ender mødes; hæft med knappenåle i begge ender og klip af. Bind så små granbunder og eller tørrede blomster på 4 til 8 steder – eventuelt skiftevis gran og blomster. Her er det selvskrevne med røde lys.

 

Vi kan også beklæde en halm- eller moskrans fuldstændig med små lærkekogler, der skal snos med ståltråd for hver kogle. De lægges taglagt, ligesom når man binder blomsterkranse. En sådanne krans kræver naturligvis kun lidt pynt, det kan være en smule gran og bær ved lysene.

 

Den sidste type adventskras, som skal nævnes binder vi over en næsten traditionel grund-grankrans. Grankransen pyntes med forgyldte kogler, bær, frøstande og lignende. De ting som skal forgyldtes lægger vi på en avis så tæt som muligt, uden at dække over hinanden. Det er bedst at spraye udendørs, da det lugter og griser meget. Når ”guldet” er tørt, bindes de forskellige ting på kransen ved lysene. Til sidst sættes guldlys i kransen.

Siden er opdateret den 25-10-2020