Titel: Bearbejdning af agern før anvendelse
Kategori: Blomsterbinding - Bearbejdning - agern
Beskrivelse: Agern er en af de frøkapsler, som du kan finde i skoven. Det kan være nødvendigt at bearbejde eller forberede agern inden vi anvender dem i dekorationer.
Beskrivelse
Det er efter min mening bedst at dekorationsmaterialerne hænger fast ved dekorationen. Så har vi rmulighed for at flytte dekroationen i tilfælde af det kan blive nødvendigt, uden alt falder fra dekorationen.
Bearbejdning er en proces der er nødvendig at gøre for at forberede dekorationsmaterialet, før anvendelse i dekorationerner.
Bearbjedning af agern - processerne
- Fastliming af agernnødderne til frøkapslerne - Agern på pibe.
- En eller flere agern kan enten før eller efter fastliming skæres over. Der kan eksperimenteres med et lige og et skråt snit. Grunden er for at vise den fine struktur eller mønstre der findens her. Tænker at det er bedst at gøre mens agernet er frisk og skallen blød..
- Uden kapsler, så er det vigtig at fastlime et stykke ståltråd fast på agernet, som erstatning fra det stykke gren - Agern på stilk. Fordelen er at ståltråden kan du selv bestemme længden på. Det lille stykke gren, er ikke særlig lang.
- Frisk agern kan vi med held stikke et stykke ståltråd ind i. Grunden er at skallen er blød på indsamlingsdagen.
Hvorfor bearbejning?
Agern ligner lidt nødder. Nogle gange kan vi være heldige at agern nødden sidder fast på piben. Piben sidder som regel sammen 2 og 2. En eller 2 agern er måske hæftet på piben. De har det med at falde af så jeg vil foreslå at agernet limes på piben. Det kan være at det kræver at du måske har behov for at samle mange nødder og mange piber.Bearbejdning er efter min mening en proces, som kan være nødvendigt for at materialet kan sidde fast på dekorationerne.
Anvendelse
Prøv engang at skære en nød over. Jeg synes selv at nødden har et fint struktur inde i nøddens kerne. I tilfældet at du ønsker at skære nødden over så tænk lidt på hvordan du snitter i nødden og eventuelt efterfølgende limer nødden på piben. Der med mener jeg at det har ingen formål at vi snitter den fint men vender snittet nedad når vi sætter nødden og piben i dekorationen. Det skal naturligvis vende sådan at vi kan se det fine struktur eller mønster.
Der er to fordele ved at lime agern fast på piben. Piben har en lang pibehals som gør det nemmere at fastgøre den i dekorationen.
En anden fordel er agern har med at falde af. Måske ikke lige med det sammen. Sådan er naturen skruet sammen det er fordi agern er en frugt som skal sørge for nye agern.