Titel:Agern på pibe - bearbejdning eller forberedelse til dekoration
Kategori: Blomsterbinding - Bearbejdning - Agern på pibe
Beskrivelse: Agern er en af de frøkapsler, som du kan finde i skoven. Det kan være nødvendigt at bearbeje eller forberede agern inden vi anvender dem i dekorationer.
Agern på pibe
Agern på pibe har jeg valgt menuen skal hedde, fordi du her limer vi agern-nødden fast på en brun skål, som har en stilk der sidder fast på skålen. Måden hvorpå stilken sidder fast på den brune skål, minder om en pibe, deraf navnet pibe.
Hvorfor denne process
På baggrund af dekorationernes grundpricip, så tænker jeg det er en nødvendighed. Ja, men agern-nødden sidder da fast på piben. Det kan godt være at agern-nødden sidder fast på piben, men den vil falde af. Det vil den gøre, for det er den skabt til at gøre.Bearbejdning af agern
Selve processen er ikke noget som tager så lang tid, men jeg føler det er en nødvendighed.1. Start med at sætte limpistolen til ladning/opvarmning og placere en limsang i pistolen. Husk også at lægge noget under limpitolhovedet. Det kan ikke undgå at dryppe med lim, og så er det vigtigt at bordet ikke bliver ødelagt. Jeg bruger en grøn skæreplade eller et gråt limplade. Gerne så stor som mulig.
2. Find alle de agern, som du skal bruge til en eller flere dekorationer. Naturligvis også ligeså mange piber.
HUSK! at bruge det grønne skæreplade eller en limmåtte som underlag i limprocessen.
3. En efter en giver du så alle piberne en klat lim, og efterfølgende placeres agern-nøden i pibens skål. Jeg tænker at limen hurtig størkner, så det skal gå forholdsvis hurtig. Lim i piben og agern på. Pas på ikke at komme for meget lim på, da det så vil være synlig og efter min mening grimt.