Titel: Agern på pibe og stilk - før anvendelse i dekoration
Kategori: Blomsterbinding - Bearbejdning - Agern på pibe og stilk
Beskrivelse: Her beskriver jeg en måde, hvorpå det er muligt at forberede et agern på til anvendelise i dekoration.
Agern på pibe på stilk
Agern på pibe og stilk har jeg valgt menuen skal hedde, fordi du her limer agern-nødden fast på piben og efterfølgende limer en stilk på.
Hvorfor denne process
Det er efter dekorationens grundprincip. Men hvis jeg limer agern-nødden fast på kablen med den lille stilk på, hvorfor er det så nødvendigt at lime en stilk mere på. Det er fordi denne stilk er fra naturen meget lille men også tynd. Det vil sige stikker vi den i dekorationen, så vil den næsten med garnti knække.
Hvor finder vi agern
Vi finder i de danske skove under egetræerne. Agern er egetræernes frugter, nødder eller frøkapsler.
Hvordan ser de ud
Agernnødderne hænger på egetræerne i enden af nogle frøkapsler også kaldes for agernpiber. De sidder sammen 2 eller flere i hver sin lille skål. Det er meningen at agern med tiden skal falde af, for at der skabes nye egetræer.Bearbejdning af agern
Selve processen er ikke noget som tager så lang tid, men jeg føler det er en nødvendighed.1. Start med at sætte limpistolen til ladning/opvarmning og placere en limsang i pistolen. Husk også at lægge noget under limpitolhovedet. Det kan ikke undgå at dryppe med lim, og så er det vigtigt at bordet ikke bliver ødelagt. Jeg bruger en grøn skæreplade. Gerne så stor som mulig.
2. Find alle de agern, som du skal bruge til en eller flere dekorationer. Naturligvis også ligeså mange piber.
HUSK! at bruge det grønne skæreplade som underlag i limprocessen.
3. En efter en giver du så alle piberne en klat lim, og efterfølgende placeres agern-nøden i pibens skål. Jeg tænker at limen hurtig størkner, så det skal gå forholdsvis hurtig. Lim i piben og agern på.