Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Agern på stilk- bearbejdning af agern før anvendelse i dekoration

Beskrivelse: Agern er en af de frøkapsler, som du kan finde i skoven. Det kan være nødvendigt at bearbejde eller forberede agernet inden vi anvender den i dekorationer. 


Agern på stilk

Agern på stilk har jeg valgt menuen skal hedde, fordi du her limer en styk ståltråd fast på agern-nødden. Det er kort og godt agern-nødden uden piben, som jeg limer en stilk på, så den kan sidde fast på dekoratioen. 

Hvorfor denne process

Det på grund af dekortionernes grundpricip efter min mening. Når jeg så bruger agern-nødden efterfølgende, så bliver den på sin plads. 


Hvor finder vi agern

Vi finder i de danske skove under egetræerne. Agern er egetræernes frugter, nødder eller frøkapsler. Vi samler agern og så får vi øje på nogle, som sidder fast på noget der ligner små piber. En brun skål og med en lille stilk strittende ud til den ene side, så det ligner en pibe. Der af navnet. 

Hvordan ser de ud

Agernnødderne hænger på egetræerne i enden af nogle frøkapsler også kaldes for agernpiber. De sidder sammen 2 eller flere i hver sin lille skål. Det er meningen at agern med tiden skal falde af, for at der skabes nye egetræer. 


Egetræer - typer

Vinter eg og stilkeg, er mest udbredt. Men der findes også få rød egetræ i de danske skove. Forskellen mellem Vinter og stilkeg er at, stilkegen ahr stilk på skålen, det har vinteregen ikke. Skålen er den lillel brune frøstand, hvori eller på sidder agernet.  
 

Bearbejdning af agern

Selve processen er ikke noget som tager så lang tid, men jeg føler det er en nødvendighed. 
1. Start med at sætte limpistolen til ladning/opvarmning og placere en limsang i pistolen. Husk også at lægge noget under limpitolhovedet. Det kan ikke undgå at dryppe med lim, og så er det vigtigt at bordet ikke bliver ødelagt. Jeg bruger en grøn skæreplade. Gerne så stor som mulig. 
2. Find alle de agern, som du skal bruge til en eller flere dekorationer. 
3. Så finder du ståltråd frem i form af elefanttråd.
4. Klip nu ståltråden over i 2 til 2,5 cm længde. Husk! evtuelt nogle ståltråd kan evt. have en længde af 3 til 3,5 cm. Du skal naturligvis kun klippe det nødvendige antal.  
Nu er du klar til at lime. Husk! Brug den grønne skæreplade som underlag. 
Inden du går igang så tænk lige på den efterfølgende anvendelse. Her tænker jeg ønsker du at alle nødder skal sidde fast opretstående eller både nogle stående og nogle liggende. Jeg personligt synes at de kunne være fint med, at pynte dekorationerne med 2 agern-nødder stående enten i samme højde eller i hver sin højde og en liggende. 
5. Start med at komme lidt lim på enden af ståltråden og stik den så op i den tykke enden af agern-nødden. Gentag med den næste agern-nød, men her vælger jeg en længere ståltråd. Den 3. agern-nød kunne du evt. gøre følgende. Lim på enden af ståltråden og stik den så ind i siden på agern-nødden.  

 

Afsluttende finish

Det er ikke nødvendigt, men hvis stilken bliver synlig, så kan du slutte af med at vikle grøn blomstertape omkring ståltråden. 


 

Siden er opdateret den 27-06-2021