Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Appelsinfigurer

 

Med appelsinfigurer mener jeg at du stikker nogle figurer ud af appelsinskrællen, så er de anvendelig i blomsterdekorationerne.

 

Med billeder og tekst viser jeg hvordan du selv kan fremstille appelsinfigurer.  

 

Forme:
Jeg tror du skal vælge simple og enkle forme såsom stjerne og hjerter. Bare der ikke er for mange detaljer med. En stor engle kan måske også godt lade sig gøre. Et enkelt juletræ uden stjerne og alt for mange grene eller fod. Brug eventuelt metalkageforme.

 

Sådan laver du appelsinfigurer

 

I afsnittet sådan laver du appelsinfigurer vil du se hvordan du selv kan lave appelsinfigurer.

 

1. Du starte naturligvis med at skrælle appelsinerne, så skrællerne bliver så store som muligt.

 

Dernæst gør du

 

I dette afsnit er vi nu gået videre med selve fremstilling af appelsinfigurer.

 

2. Læg en udstikningsform oven på skrællen og skær figuren ud med en kniv efter formen. Det er også muligt at gøre som på billedet at tage en eller flere kagefigurer og stikke figurerne ud med dem. Husk at vælge enkle figurer og ikke dem der er alt for detaljeret. Eksempelvis har jeg brugt stjerneskuddet, stjernen, bilen og toget. Er der plads til flere figurer på hver vil jeg anbefale at du ligger figurerne på først inden du trykker dem ud. Metalfigurer er bedst til at skære ned igennem skralden. Husk også at vælge de største figurer som muligt.  

Husk også at lave nogle figure spejlvendt.

 

Efterfølgende skal der gøres

 

Efter at vi nu har fået skraldet appelsinen og formerne er blevet stukket er tiden kommet til at vi tager det overskydende appelsinskrald væk.

 

3. Fjern nu det overskydende appelsinskrald. Jeg synes at det er nemmst at fjerne det overskydende skrald før vi fjerner formerne. Dermed vil det også afsløres hvis der er nogle steder som ikke er blevet skåret godt igennem skralden. Det vil sige har vi svært ved at fjerne overskydende skrald så skal figurformen have et bedre tryk eventuelt med en lille hammer.  

 

 

Tid til at appelsinfigurerne skal til tørring.

 

Tid til at appelsinfugurerne skal til tørring. Det siger sig næsten af sig selv at vi nu skal have appelsinfigurerne lagt til tørring.

4. Lad figurene tørre.Hvis du ønsker at formene skal være helt lige eller flade efter endt tørring vil det måske være en ide at ligge noget tungt over dem. Vær nu forsigt til med at vælge en tung bog, for varme, brændbart materiale og ild kan starte en ildebrand. På billedet til venstre kan du måske fornemme at appelsinfigurerne er forvredne. Efter min mening er det bedst at ligge figurerne til tørre ved fyret, så tørringsprocessen bliver så kort som muligt.

Hvor lang tid er tørringstiden?

 

Hvor lang tid er tørringstiden? Det er et spørgsmål som altid dukker op, men kan det kan være svært at svarer direkte på.

 

5. Hvor lang tid det tager tør jeg ikke at sige men måske op til en uge. Jeg tror det er bedst at se på kanten af appelsinskrællen og eventuelt det hvide som måske vil svinde ind til næsten ingen ting. Tørringstiden er afhængig af hvor varmt det er i rummet og hvor tæt appelsinfigurerne er på varmeudviklingen.

Anvendelse af appelsinformene

Jeg tager en blomsterpind og 2 appelsinforme. De 2 appelsinforme limer jeg sammen omkring blomsterpinden foroven.

 

 

 

Bearbejdning appelsinfigur

Bearbejdning appelsinfigur

 

Siden er opdateret den 27-06-2023