Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Appelsinskiver med ståltrådsspiral

Kategori: Blomsterbinding - Bearbejdning - Appelsinskiver med ståltrådsspiral

Beskrivelse: Jeg viser her hvordan tykke appelsinskiver også kan fastgøres til en ståltrådsspiral, som du selv kan fremstille.  

 

Appelsinskiver med ståltrådsspiral

Her beskriver jeg hvordan du selv kan fastgøre appelsinskiverne så det ser lidt godt ud med eksempelvis guldståltråd som er formet som en spiral.

På billedet er appelsinskiven ikke helt fastgjort, men du har en fornemmelse for hvor dekorativ det kan se ud. I eksempelvis en dekoration i en fin urtepotte kan en eller flere appelsinskiver hænge ganske fint og dekorativt ned fra kanten.

Hvorfor denne proces

Det er fordi at jeg synes at det giver dekorationen en fin måde at anvende appelsinskiver i dekorationer. Det gør også at dekorationsmaterialet bliver hævet over bunddækket i lave dekorationer. I høje dekorationer så vil dekorationsmaterialet fremstå oftest som en fin hængende effekt.


Sådan bearbejdes ståltrådsspiral

De skal stort set laves på samme måde som når du vil på normalt vis vil fastgøre et stykke ståltråd til appelsinskiven, for at appelsinskiven kan hænge fast i dekorationens ler.

1. Til forskel fra den almindelige fastgørelse af ståltrå skal vi her ikke klippe noget af endnu. Find guldståltråden frem og stik den igennem appelsinskiven tæt ved kanten. Stik den ca. 2 til 3 cm igennem appelsinskiven.

Fastgørelse af guldtrådsenden

Vælg nu den ønskede farve jeg synes guld er smukt til den orange appelsinskive, men jeg synes appelsinfarve og guld høre julen til.
 

2. For at fastgørelse af guldtrådsen skal du på samme måde som ved ståltråden, bukke den engang og derefter sno enden sammen med den lange ende. Heri kommer forskellen fra den anden fastgørele.

Læg nu mærketil at jeg har ikke brugt knivtangen til at klippe den anden ende af endnu.

Find blyanten frem

3. . Nu er tiden kommet til at lave selve spiralen. Dertil skal vi bruge en blyant. Blyanten holder du hen til den fastgjorte ende af guldståltråden og begynder at vikle guldtråden rundt om blyanten med den lange ende. (Da appelsinskiven er noget større end en citronskive så kunne vi vælge at finde en lidt tykkere blynant eller en lille lige grengren der er tykkere end en standard blyant)

Klip nu guldtråden over

4. Klip nu med knivtangen guldståltråden over når du har opnået den ønskede længde på spiralen og den er nu klar til at blive sat fast på dekoratioenen. Jeg vil anbefale at slutte af med at næsten lige stykke ståltråd. Dette er for bedre at kunne fastgøre spiralen til dekorationen. 

Husk nu ikke at lave den alt for lang. Guldståltråden er ikke så kraftigt så appelsinskiven kan godt føles tung i den anden ende.

Sådan fastgør jeg den i dekorationen

Her kommer jeg med eksempler på hvordan du kan fastgøre den ned i dekorationen.

1. Du kan fastgøre den løse spiralende ned i bunddækken. Dermed så vil spiralen måske lidt kreativt ligne et guldjuletræ og en hængende stjerne i form af en appelsinskal. Alt efter appelsinskivens størrelse og størrelsen på spiralen så kunne det også tænkes at spiralen ikke står oprejst men bøjende i retningen af appelsinskiven i henhold til tyngdeloven. (Dette hvis dekorationen er flad)

2.Du kan fastgøre den løse spiralende ned i bunddækken i en ene side. Spiralen vil da give det udtryk af en fjejende spiral med en appelsinskive ud over kanten og nedad i retningen af bordet som dekorationen står på. (Dette hvis dekorationen er høj)

3. Du kan også vælge at fastgøre spiralenden til en af grangrenene så appelsinskiven vil få en hængende effekt som var det en grankogle. (grangrene da jeg vil synes at appelsinskiver med guldspiral høre til juledekorantioner og dekorationer i december måned.

Anvendelse

Jeg synes at anvendelse af appelsinskiver og fastkoblet til en ståltråds, der er formet som en spiral i juledekorationer eller dekorationer til pyntning i julemåneden december. 

Normal vil vi som blomsterbindere amatør som professionelle så vil anbefale 3, 5 eller 7 stk pyntematerialer i hver dekoration. Men jeg synes at den fylder godt i en standard dekoration.

Vil dermed heller ikke afvise at 3, 5 eller 7 stk pyntematerialer af denne slags kunne forekomme i større dekorationer.

En anden kunne være anvendelse af 3 stk. i en standard  borddekoration. Hvorfor ved bordekoration, fordi den skal kunne ses og opleves fra forskellige retninger. Her vil jeg måske anvende appelsinskiven på 3 forskellige måder. Det kunne eksempelvis være hængende ned fra en grangren, som en flagstang i bundmaterialet med appelsinskiven som flag. sidst men ikke mindst så kunne der være stukket en appelsinskive ned i bundmaterialet. Det kan være vandret, lodret eller på skrå.   

Alternativt

Alternativt så kan appelsinskiven erstattes af andre eksotiske skiveskårne frugter.

 

 

Siden er opdateret den 19-07-2023