Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Appelsinskiver med ståltrådsspiral

 

Jeg viser her hvordan appelsinskiver også kan fastgøres til en ståltrådsspiral, som du selv kan fremstille.  

 

Her beskriver jeg hvordan du selv kan fastgøre appelsinskiverne så det ser lidt godt ud med eksempelvis guldståltråd som er formet som en spiral.

 

På billedet er appelsinskiven ikke helt fastgjort, men du har en fornemmelse for hvor dekorativ det kan se ud. I eksempelvis en dekoration i en fin urtepotte kan en eller flere appelsinskiver hænge ganske fint og dekorativt ned fra kanten.

 

Sådan fremstilles de

 

De skal stort set laves på samme måde som når du vil på normalt vis vil fastgøre et stykke ståltråd til appelsinskiven, for at appelsinskiven kan hænge fast i dekorationens ler.

 

1. Til forskel fra den almindelige fastgørelse af ståltrå skal vi her ikke klippe noget af endnu. Find guldståltråden frem og stik den igennem appelsinskiven tæt ved kanten. Stik den ca. 2 til 3 cm igennem appelsinskiven.

Fastgørelse af guldtrådsenden

 

2. For at fastgørelse af guldtrådsen skal du på samme måde som ved ståltråden, bukke den engang og derefter sno enden sammen med den lange ende. Heri kommer forskellen fra den anden fastgørele.

 

Læg nu mærketil at jeg har ikke brugt knivtangen til at klippe den anden ende af endnu.

Find blyanten frem

3. . Nu er tiden kommet til at lave selve spiralen. Dertil skal vi bruge en blyant. Blyanten holder du hen til den fastgjorte ende af guldståltråden og begynder at vikle om blyanten med den lange ende.

 

Klip nu guldtråden over

 

4. Klip nu med knivtangen guldståltråden over når du har opnået den ønskede længde på spiralen og den er nu klar til at blive sat fast på dekoraioenn.

 

Husk nu ikke at lave den alt for lang. Guldståltråden er ikke så kraftigt så appelsinskiven kan godt føles tung i den anden ende.

 

Sådan fastgør jeg den i dekorationen

 

 Her viser jeg eksempler på hvordan du kan fastgøre den ned i dekorationen.

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 25-10-2020