Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Bær af en hvert art som er faste

Kategori: Blomsterbinding - Materialer - Bær

 

Beskrivelse: Anvendelse af bær i dekorationer synes jeg er med til at skab en helhed i dekorationen. Dekorationer er efter min mening splitet mellem bunddækket og blomsterne. Så vil jeg foreslå nogle bær der kan danne en helhed eller faverig modspil. 

 

Beskrivelse  

Bær kan erstatte svampe i bunden af dekorationen. Husk at det virker bedst at der anvendes 3-5 bær. Bær kan også skabe lidt liv i det som regel flade buddække. Bærene tager sige godt ud, som en klunge af 3 bær. Jeg synes også at det kan være godt at supplere med klungedannelse med at placere 3-5 bær af samme slags spredt ud over dekorationen mere eller mindre tilfældigt. 
 

Typer

Du kan bruge følgende bær i dekorationer

Farver

Bærene har farverne orange, sorte, grønne, røde, blå eller grå.
 

Anvendelse

Bær fra ildtorn er orangerøde. De er allerede klyngedannede eller hænger i klaser. De er også gode til kranse. Det er vigtigt at plukke dem, når de er mest faste eller hårde.   

Hyben fra vilde roser er yndige i kranse. Hyben bær eller frugt?. Deres orange farve kan bringe liv i dekorationer. Der er foreholdsvis store, så begræns dig i antal. De kan også bruges til kranse.   

De små grønne brombær er meget dekorative, men de kan godt være svære at plukke, da busken i naturen som bekendt stikker. Brombær i haverne har ingen torne, men dem kan vi vel ikke nænne at plukke.  

Bær på kristjørn. Bærene er røde. De har en meget lille stilk. Jeg foreslå enten at du anvender bærene på en tandstikker og derefter i dekorationer. Anvende kviste af kristjørn i dekorationen med bær på. Bærene alene kan limes på dekorationen. Der kan også tages et blad, forme det som et kræmmerhus og derefter fylde det med disse røde bær. Husk at plukke dem, mens de er helt faste.
 
Enebær på enebærkviste. Enebær er blå-, grålige eller blågrå. Enebæren sidder meget tæt på kvistene, så jeg tænker at her anvender vi dem sammen med enebærkvistene. Enebærkviste stikker også meget. 

Perikonbær på små kviste af perikon. Bærene er sort/røde farve. Bærene kan også være mørke og lyse røde, alt efter sorten. Enkelte danne også hvide bær. Bærene sidder enkeltvis på en lille kvist. Der er en krans af blade under bæret. Jeg vil overveje at klippe de små stilke af og beholde kransen af blade. Det kan også være en mulighed at tage bærene og sætte dem på en tandstikker. 

Generelt anvendelse af bær i dekorationen. Selvstændig bær tager sig bedst ud klynger af 3 styk. Tandstikker kan være med til at de hænger fast til dekorationen, og eventuelt hæver dem lidt fra bunddækken. Anvendelse af disse tandstikker kan måske bevikles med blomstertape, så de får et udseende der ligner en stilk. Bær kan også limes på dekorationens bunddække.  
 

Andet

Du skal være opmærksom på bær indeholder væske og vil med tiden miste noget af denne væske. Når det sker vil de blive mere og mere rynket med tiden. 
 

Siden er opdateret den 28-07-2023