Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Borddekoration - den høje opsats

Borddekoration - den høje opsats bliver som regel lavet i en urtepotteskjuler elle en anden form for høj opsats. Pas på hvis denne dekoration skal stå på bordet, for så kræver det at der dækkes godt af rund i kanten. Den høje opsats

 

Grangrenene må hellere rage lidt ud over kanten, og gerne lidt skråt nedad. Grunden er, at vi kan alle se indenunder de ud stikkede grene langs hele skålen rundt.


Hvis dekorationer skal laves i urtepotteskjuler eller anden høj skål, er våd-oasis at foretrække. Den skæres let til i den ønske facon. Det er let at sikke i. Dekoratione holder sig grønt og frisk i mange uger. Det er naturligvis også muligt at vande skålen. Skaderne bliver også begrænsede, hvis uheldet er ude og lyset brænder ned og får fat i gran med mere.
En anden fordel med brug af oasis til kurve og skåle. Så er at den let at skille ad igen.

Tingene kan genanvendes næste år, pånær gran og andet pyntegrønt naturligvis. Og sidst men ikke mindst så er skålen eller kurven ikke så tung. Det kræver dog at en kurv er foret med plastik eller oasis´en lægges i en lille plastikpose.Jeg vil foretrække, at binde en plastikpose omkring det oasis som berører kurven. Så skal vi ikke stikke igennem plastikposen. 

Det er lettest, hvis oasisblokken passer nogenlunde til skålens eller kurvens facon. Den behøver ikke, at nå helt ud til siderne. Jeg vil ligefrem sige at det er en fordel, da vi letter kan skjule oasisen.

Lad oasis´en stikke ca. 1 til 2 cm op over kurven eller skålens kant. Det lettere at får gran og andet pynt til at hænge ned langs kurven eller skålens sider eller i nogle tilfælde at ligge vandret ud i luften.

Husk at når vi skal lave en dekoration med lys i, starter vi ofte med at placere lyset og så komponere dekorationen ud fra det. Når vi anvender våd-oasis, er det en god ide at bruge et stykke ståltråd eller ligende til at markere lysets placering, og først sætte lyset i til sidst. Grunden er at våd-oasis er så porøs, at hullet udvider sig, hvis vi kommer til at skubbe til lyset under arbejdet (og det kan næsten ikke undgåes). Allerbedst er det først at sætte lyset i, når dekoratione bliver sat på sin plads. Er det nødvendigt at transportere dekorationen vil det igen være en fordel at vendte med at placere lyset heri.

Hvis vi nu foretrækker at anvende ler er det en fordel at komme lecanødder i bunden af urtepotteskjuleren eller anden form for høj pynteskål. Ler kan gøre dekorationen meget tung. Du skal naturligvis også bruge ekstra meget ler.

Siden er opdateret den 26-10-2020