Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Dekorationernes grundprincip

Kategori: Blomsterbinding - Generelt - Dekorationerens grundprincip

Beskrivelse: Her kan du finde ud af hvad jeg mener med dekorationernes grunprincip.

Dekorationernes grundprincip

Det er efter min mening bedst at dekorationsmaterialerne hænger fast ved dekorationen.
 

Hængende dekorationer

 

Generelt. Hængende dekorationer i form af guilander eller kranse med mere - store krav til at alle materialerne sidder fast på dekorationen. 


Udseende. Det er krav til dekorationer at de er i ligevægt. Det vil sige at kranse er lige tyk hele vejen rundt kransen. 

Vægophæng. Dekorationen der hænger på væggen vil typisk hænge der over en længere periode 1 - 3 uger måske flere. Så kan dekorationen ikke blive ved med at være pæne, hvis nogle af materialerne falder af. Tror jeg heller ikke at det er sjovt hele tiden, at skulle samle noget op eller feje dryssende materialer. Disse materialer vil ofte være lavet af tørrede materialer. 

Børn. Er vi en familie med små børn, der kravler rundt på gulvet. De små børn har med at putte alt i munden og smage på det. Så er det naturligvis heller ikke så godt at vi har noget materiale som havner på gulvet. 

Ophæng. Krav til ophæng hvad enten der er tale om bånd, snor eller andet så skal det være sikkert. Det vil sikke vi skal sikker os at ophænget er ordentlig fastgjort til dekorationen og efterfølgende at krog med mere også er forsvarligt fastgjort i loft eller væg. 

 

Borddekorationer

Flytbar. Borddekorationerne vil jeg synes er bedst at det er muligt at flytte med dem, uden de falder fra hinanden. Eksempelvis ved rengøring.
Det kan også være vi ønsker at pynte en af dekorationerne på spisebordet, når vi har gæster. Så kan der også her være dejligt at kune flytte på dekorationen uden den eller de falder fra hinanden. 


Harmoni. Det vil også være en god ide ikke at vælge for mange forskellige blomster, men bringe en form for harmoni i buketten eller dekorationen. Jeg personligt kan godt lide at en af de valgte blomster har farven som bordets dug. Det vil efter min menig samle hele bordet og ikke spiltte det op i dekorationer og det dækkede bord.

Placering. Det er efter min menig at når vi laver en borddekoration, så SKAL vi tage hensyn til placering. Det vil sige at en 

Hjørneplacering eller op af en væg. Her er det vigtigt at ser fint ud fra de 3 sider der vender ud i rummet. 

Spisebord eller sofabord placering. Her er det vigtigt at hele dekorationen ser pænt ud hele vejen rundt. 


 

Siden er opdateret den 06-12-2022