Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Eksotisk kapsel med nød

 

Denne eksotiske kapsel kender jeg på nuværende tidspunkt ikke navnet på eller dens oprindelse. Denne kapsel har jeg valgt at gøre noget helt specielt ved. Ganske enkelt at lime en nød fast inde i den store åbning.

 

Start eventuelt med at spaymale den

 

Den eksotiske kapsel er dekorativt  i sig selv, men med eksempelvis guldspray vil nødden fremtræde tydligere.

 

Det kan ikke ses på billedet men det er taget udendørs. HUSK nu at gå udenfor med spaymalingen. Husk også ikke at få spaymalingen til at løbe. Det gør du ved ikke at spaye maling på det samme sted i længere tid. Giv dig god tid og læg mærke til at det er ens over det hele på kapslen. Jeg vælger kun at spraye kapslen udvendigt.

 

Sæt nu kapslen til tørre. Gerne ved fyret. Mens kapslerne tørre, kan vi fortsætte med dekorationen.

 

Som det kan ses på billedet så farvelægger jeg 3 kapsler. Det er fordi 3 er mere dekorativt end kun en. Nogle kan måske og synes at dekorationen ser uorganiseret ud med kun en.

 

Når så malingen er tørret

 

Når så malingen er tørret så er det næste skridt at få boret et lille hul i hver kapslerne. Grunden er at alle kapsler skal have et lille søm til at fæstne ned i leret med. Jeg er bange for at hvis jeg banker et søm gennem kapslerne at de slår revner.

Klar til at få sømmene på plads

 

Når vi har fået forboret et hul i kapslerne så er det nemt lige at prikke søm igennem. Gør det nu stille og roligt kapslerne kan stadig flække. Sømmene skal helst stramme lidt.

 

Det færdige resultat

 

Her ser du et billed af det færdige resultat, ganske vist kun med en kapsel.

Klar til at lime nødderne fast

 

Sidst men ikke mindst er vi nu klar til at lime nødderne fast i kapslerne. Jeg bruger limpistolen til at lime nøderne fast med.

 

Det kan godt være at du er nød til det med en finger lige at rette lidt på nødden, så den sidder lige i kapslens hul, da det ser pænest ud.

 

En efter en tager du nu en kapsel kommer lim i bunden og smider så en nød ned i kapslen. Retter måske lidt på nødden. Så videre til den næste kapsel.

 

 

 

Siden er opdateret den 25-10-2020