Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Forstøver - redskab brugt til diverse dekorationer

Kategori: Blomsterbinding - Redskaber - Forstøver

Beskrivelse:  Søger du at finde frem til noget om forstøver samt hvorledes læseren kan anvende forstøver til friske dekorationer.  


Køb

Jeg tænker at næsten en hver butik eller forretning har en forstøver, selv 10,- kroners butikker har dem. Vi bruger også en forstøver i husholdningen, når vi stryger tøj. Men jeg vil bare lige sige at pris og kvalitet hænger sammen. Køber vi den for billig så er det ikke sikkert at forstøveren kan bruge mange gange.


Beskrivelse

En forstøver er primære en vandbeholder, som har en spray foroven, som ved et let tryk kan sende eller sprøjte vandet ud i nogle ganske fine vandpartikler. 
 

Anvendelse

Det giver god mening til anvendelse af forstøver til friske dekorationer. Dekorationerne eller retter materialerne i dekorationen bliver med en vandforstøver ikke plask våde, men bliver kun piftet lidt op. Dekorationen kommer efter min mening til at se lidt mere frisk ud. 

Der hvor det giver god mening er: Julen tænker jeg vil være godt at bruge en forstøver ofte til juledekorationerne. Ikke nødvendigvis for friskhedens skyld, men mere sikkerhedsmæssige årsager. Her tænker jeg at juledekorationer, som forstøves med vand ofte ikke udgør en så stor brandfare. 

Tænker også at en frisk dekoration kan holde længere, når den med jævne mellemrum bliver overspøjtet med en forstøver. 

En dekoration hvori der er brugt vådoasis er behovet der ikke. Det vil ikke give mening at spraye dekorationen med en forstøver. Her vil det give mere mening at der bliver tilføjet vand i underskålen, som oasisen kan opsuge.  Det svarer nærmest til at tilføje vand i vasen til blomsterbuketten

Blade! Tørrede blade fugtes med en vandforstøver før de bruges til f.eks bladkugler. 
 

Hvor tit eller hvor ofte

Jeg tænker at der til at begynde med 1 gang den første uge. Efterfølgende uge måske 2-3 gange. 3 uge hver anden dag. 4 uge så har dekorationen måske behov hver dag. Hvis dekorationen holder så langt tid, så 2 - 3 gange om dagen. 

Jeg tænker også at du kan se om dekorationen får nok vand. 

Hvor ofte dekorationen skal spayes, er også afhængig af hvor tørt der er i rummet. Rummets temperatur har naturligvis også indfyldelse på behovet for vandtilførlse. 
 

Farver

En forstøver kan købes i mange farver. Det er naturligvis ikke så vigtigt, som at den kan forstøve vandet. Det er mere vigtig om den er god, og kan uden problemer forstøve vandet - gang på gang. 
 

Andet

En sådan forstøver kan fåes i mange former og farver. De kan også fås i mange prisklasser. Nogle er store andre små. Det er bedst efter min mening, at købe en forstøver der for stor end for lille.  
Beholden skal minimum kunne rumme 5 dl gerne 1 liter.  
 

Siden er opdateret den 30-07-2023