Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Kranse af græs, siv eller halm

 

Her kan du på Kreatit.dk finde ud af, hvordan vi selv kan fremstille dekorative kranse af græs, siv eller halm. Hvis vi ikke kan finde noget langt mos, skal vi ikke opgive kransebinderiet. Vi kan nemlig lave grundkranse af andre materialer. Det kan være lange græsstrå, siv eller halm.

 

Ved fremstilling af grund-kranse af denne type, er det nemmest at vikle med Mytetråd omkring et lille bundt siv, lange græsstrå eller halm.
Vi vikler om et bundt af passende tykkelse ca. 3 cm., mens vi bøjer det rundt kransens form.

 

 

 

Når størrelsen er tilfredsstillende, så lader vi enderne gå over hinanden og vikler Mytetråden en omgang til, mens vi bøjer kransen i den helt rigtige facon. Der skal være ca. 2 til 3 cm mellem snoningerne på Mytetråden. Også her gælder det om at kransen bliver så ensartet som muligt, det er stadig muligt at lægge ekstra strå på, hvis der er ujævnheder.
Kransen studses til sidst med en saks.

 

 

 

Skulle vi komme til at have større afstand mellem Mytetråden så vil det resulterer i en mere elastik krans af halm, siv eller lange græsstrå med mere. Det har den fordel at i tilfælde at du ønsker at kransen skal have en mere utraditionel udseende, så som et hjerte.

 

Det er lettest at begynde at arbejde med, en middelstørrelse på ca. 15cm i diameter. Det er naturligvis ståltrådsringens diameter vi taler om. Kransens omkreds bedømmes ved at vi holder de to ender sammen. Når vi har den ønskede størrelse, forlænges pølsen ydereligere 10-15 cm, men med den halve tykkelse, så enderne kan overlappe hinanden og bindes sammmen ved beviklingen. 

Siden er opdateret den 25-10-2020