Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

 

Halve valnødder

 

Her vil du finde opskrift på hvordan halve valnødder efter min mening kan være dekorativt og måske lidt utraditionel i en juledekoration.

 

Ved en tilfældighed er jeg faldet for denne efter min menig noget dekorativt og måske lidt utraditionel ting til juledekoration.

 

Sådan fremstilles de

 

1. Start med at knække valnødderne forsigtig, idet nøddeskallen let går i stykker. Formentlig er du heldig, med som jeg at få en valnød til at gå over i 2 halvdele. Jeg forestiller mig at vi sidder og knækker valnødder. Bliver der nogle halve valnødder - så tager vi dem fra. Resten bliver spist.

 

Derefter limes kernen fast

 

2. Nu er tiden så kommet til at lime valnøddekernen fast til den ene valnøddeskal. Her tænker jeg en hel valnødkerne.

 

Klar til fastgørelse af ståltråd

 

3. Lim et stykke ståltråd fast til valdnøddeskallen. Det kan være enten som vist på billedet til højre eller ved at fastgøre den på "undersiden" af skallen, se billedet til venstre.

 

Bemærkning

 

Som en sidste bemærkning så vil jeg lige sige at det også kan være ganske dekorativt at bruge den halve valnøddeskal alene unden nøddekernen.

 

Og så evt. den sidste finpudsning

 

3. Til sidst kan vi eventuelt vælge at spaye med sølv, guld eller bronce.

Fastgørelsen på dekorationen

 

På billederne kan du se hvordan jeg vil fastgøre valnødderne i dekorationen. Det enten vandret eller lodret. Det vil nok være flot hvis den ene stå lodret og den anden ligger vandret.

 

Husk nu at få sat den eller de valnødder fast så den grønne ståltråd er usynlig.

 

En god virkning

 

En god virkning eller effekt kan være at fastgøre 2 eller 3 fremfor kun 1 valnød.  På billedet er det ganske vist en valnøddeskal med og en uden. Der er ingen som siger at det skal være sådan. Det er kun som en illustration. Det kan ligeså godt være 2 valnødder med valnøddekerner eller 2 uden valnøddekerner fastlimet dertil.

Siden er opdateret den 25-10-2020