Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel:Havesaks er et uundværdig stykke redskab til blomsterbinding

Kategori: Blomsterbinding - Redskaber - Havesaks

Beskrivelse:  Søger du at finde frem til noget om havesaks samt hvorledes læseren kan anvende havesaks til friske dekorationer.  

 

Køb 

Havesakse kan købes mange steder.

Beskrivelse

Jeg vil mene at en havesaks på det nærmeste er uundværdig i forbindelse med blomsterbinding.

Anvendelse

Før blomsterbinding! Havesaks bruges til at klippe grene af buske og træer samt blomster. Grovklipning - det vil sige at vi klipper store grene af, som senere anvendes i mindre grenafklip. Der kan være nogle grene som sagtens kan knækkes af med hånden, men det kan være at nødvendigt at klippe et lille stykke af stilken, fordi den er flosset og ikke nemt at anvende efterfølgende. Brug havesaksen det giver et pænt snit og nok også et pænere resultat i haven efterfølgende.

Behandling af eks. roser! Roser har godt af at der bliver klippet et lille stykke af stilken, i form af et skråt snit under vand. Dette er fordi at roser har med at suge næring op gennem stilken ved afklip. Hvis vi ikke gør det under vand, så kan vi risikere at der dannes en luftbobbel lige under blomsten og rosen vil da komme til at hænge med blomsterhovedet.

Under blomsterbinding! Når vi klipper de lidt mindre og målrettet stykker så er det vigtigt at vi klipper, så vore afklip ikke er synligt. Det vil sige at vi klipper stråt bagudrettet, så snitfladen ikke kan ses fra forsiden.

Under processen til binding af en krans! Her kan det måske være en fordel at klippe eller skære et stort skråt snit i stilken, så den nederste del af stilken som ikke skal anvendes fremstår så tyk eller fylder mindst muligt.

Under processen til fremstilling af borddekoration! Her kan det være en fordel at bruge en havesaks eller en kniv til at skabe en spids ende til nedstikning i bundmaterialet.

Efter blomsterbinding! Når vi har bundet vores flotte buket, så anvender vi også havesaksen til at afkorte buketten til den ønskede længde /højde. Længden kan varierer meget alt efter stænglernes længde.

Farver

Du kan købe dem i flere farver, men det er mere vigtigt at den ligger godt i hånden.
 

Andet

Husk lige at se efter om det er en havesaks for de som er venstrehåndet eller højrehåndet. 

Lad nu være med at bruge havesaksen til at klippe ståltråd over med. Brug en skævbider eller en knibtang. De kan tåle det.
 

Siden er opdateret den 05-06-2023