Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Dekoration i kræmmerhuse - hængende

Kategori: Dekoration i kræmmerhuse - hængende.

Beskrivelse: Når du skal lave en dekoration i et kræmmerhus skal du starte med at forme et lille klump ler til en spids, og læg det i bunde af kræmmerhuset, pakket ind i folie eller sølvpapir. Grunden er, at det får kræmmerhuset til at hænge pænere.Kræmmehuse som hænger på væggen, meget enkelt

Skær derefter et stykke oasis til, så det passer nogenlunde til kræmmerhuset og lad det stikke 3-4 mm op over kanten. Derudover behøver kun, at nå 5-6 cm ned i kræmmerhuset.

Jeg vil anbefale at stiller kræmmehuset efterfølgende ned i et højt glas eller karaffel.

Det er det lettest at arbejde med det, da vi kan have begge hænder fri.
Hvis skal hænge på en væg eller i et vindue - vil vi oftest sætte mest pynt foran. For ikke at kræmmehuset skal tippe forover, skal vi huske at få en tyngde bagtil. Det kan foreksempelvis gøres ved, at sætte nogle lidt længere kviste grønt bagtil. Vi kan også  snyde og sætte hanken fast lidt længere fremme.
Start med at sætte alt det grønne i og eventuelle større pynteblade, som skal hænge ned langs kræmmehuset.
Husk at hvis det er et købe kræmmerhus, så med jævne mellemrum at tage fat i hanken og tjekke om kræmmerhuset hænger lige.
Fyld derefter pynten i.
Når kræmmerhuset er helt færdigt, kan vi sætte hanken på.
Hanken kan være af papir eller karton, men den går naturligvis let i stykker eller bliver krøllet. I stedet for kan vi bruge silkebånd. De kan anvendes enten som de er, eller snoet omkring en elefanttråd. Det er også muligt at flette en hank af bløde kviste såsom gyvel-, pil- eller birkegrene.På begge ender af hanken bindes et stykke tyndt ståltråd, som føres ned mellem kræmmerhus og oasis og stikkes ind i denne. Et par søm eller knappenåle stikkes derefter fra ydersiden gennem kræmmerhuset og ind i oasisen, hvorved det hele holdes sammen.
Løft nu forsigtigt i hanken for at se, om balancen er i orden og hanken kan holde. Hvis kræmmerhuset tipper lidt, kan vi flytte hanken lidt eller sætte noget ekstra pynt foran eller bagpå dekorationen.

Siden er opdateret den 26-10-2020