Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Krans af våd- eller tår-oasis

 

Det er muligt at købe en krans af tør-oasis lige til at dekorerer. Det er også muligt selv at fremstille kransen, se hvordan i denne artikel.

 

 

Jeg vil ikke afvise at det er muligt selv at fremstille en sådan krans. Først vil jeg nok starte med at halver en blok oasis på langs. Værd omhyggeligt med at få et pænt lige snit. Dernæst vil jeg tegne min skabelon ud i pap eller kraftig karton. Så vil jeg ligge de to stykker oasis ved siden af hinanden så de danner en stor firkantet blok oasis i den halve tykkelse. For at de ikke skrider fra hinanden vil jeg stikke en lille hårnål igennem oasisen i hver side til at holde sammen på blokken menes der skæres efter skabelonen. Denne hårnål skal ikke nå helt ind til der hvor vi har brug for at have fri til at skære. Når du er blevet færdig med at skære efter skablonen så vil det være godt at fæstne eventuelle kranse i tilfælde af at du står tilbage med 2 usammenhængende dele til en krans. Lav eventuelt hårnåle af grøn ståltråd som ikke ses så godt som du sætter ned i oasisformen ved samlingen og skaber en fast oasiskrans. Antallet af hjemmelavet grønne hårnåle er underordnet, sagen er at kransen skal være sammenhængende så detn er til at arbejde med.  

Jeg tror også at der med fordel kan lime de 2 usammenhængende dele sammen. Kun fordi oasisen er tør og vil forblive tør.

 

 


Ønsker du at bruge lys til denne form for krans. Husk at starte med at markere, hvor lysene skal være med ståltråd.

 

 

 

 

Kransen dækes helt af små kviste af grønt. Pynten fordeles derefter jævnt over hele kransen - dog ikke foran lysene. Her skal der være plads til sløjferne, som bindes og fastgøres ved hjælp af ståltråd.

 

Til sidst sættes lysene i, på kransens faste plads.

 

Husk - det er meget vigtig at lysene bliver sættet i tilsidst. 

 

Siden er opdateret den 26-10-2020