Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Markskel - en blomsterstribe mellem markerne

Kategori: Blomsterbinding - Indsamling - Markskel

Beskrivelse: Markskel kan rumme en blomsterstribe mellem landbrugsjorderne. Her finder du blomster og græsarter i lighed med grøftekanten.

Grøftekantens blomster

Græsarter samt korn langs vejkanten eller grøftekanten

MFO blomster- og bestøverbrak

MFO anbefaler at alle landmændene tilsåer markel med en frøøblanding, der består helt eller delvis af blomster og skal lokke humlebier, sommerfugle og andre bestøvende insekter til at hente pollen og nektar i sommerperioden. Herfra skal de bestøvende insekter så kunne fortsætte med at bestøve de afgrøder - blandt andet rugplanter.  
Bestøvende insekter er en del af økosystemet, som er nødvendig for dyr og mennesker kan eksistere.
 

Økosystemet

Grøftekanten er vigtigt for økosystemet. Økosystemet er vigtig for dyr og mennesker eksistensgrundlag. Under de rigtige betingelser være rigtig gode levesteder og vigtige fødekilde for de vilde bier. 
 

De bestøvende insekter har dårlige tider

De seneste årtier har landskabet ændret sig, det har blandt andet forårsaget tab af levesteder for de bestøvende insekter. 
 

Vigtig

Når du skal indsamle materialer til dekorationer, så er det vigtig at gøre det uden af genere trafikken.
Bilen! Parker bilen i en af de mange rastepladser og gå langs vejen for at plukke materialet.
Cykel! Du kan også vælge at cykle rundt og så stoppe op på en af de mange rastepladser, for så at trække cyklen hen eller tilbage til stedet, hvor du ønsker at plukke noget materiale. Vær opmærksom, når du stiller cyklen på cykelstien eller i vejkanten. Hold med jævne mellemrum øje med andre cyklister. Stiller du cyklen i vejkanten, så er det vigitg at du er i nærheden af cyklen hele tiden. Så har du mulighed for at holde cyklen , hvis der kommer en lastbil. Cyklen kan vælte og dernæst genere trafikken både de kørende og andre cyklister.  
Husk! at det er vigtigt at det er rastepladser og ikke buslommer. 

 

Siden er opdateret den 08-12-2022