Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Mos og lav er smuk dekorations bunddække

Kategori: Blomsterbinding - Materialer - Mos

Beskrivelse: I skove og i fugtige områder gror der mange forskellige slags mos og lav, som kan anvendes til dekorationer.

 

Beskrivelse

Mos og lav finder du i skove og i fugtige områder. Det findes mange forskellige slags mos og lav. Lav finder du på døde træer. Se godt efter på skovbunden kan du måske være heldig at finde en dekorativ gren med lav på.

 

Farver

 

Mos og lav findes i grønlig nuancer.

 

Anvendelse


Den 8-10 cm lange etagemos er bedst egnet til de fleste kranse. Etagemos kan findes utallige steder i skove, hvor der er skyggefuldt og fugtigt. Vi kan også finde det i fugtige enge, men her har det tendens til at ”putte sig”, så vi skal se ekstra godt efter i bunden af græs og siv. Har vi først fået øje på det, viser det sig dog ofte, at der er store mængder af det. Vær også opmærksom, hvis den fugtige jord fjedrer lidt, så er det som regel den meget lange sphagnum-mos, man træder på, og den er også god til kransebinding. 

Plademos er velegnet til at lægge i spænd imellem oasis og plastik i kurve, og til at dække oasis med.

Mospuder er meget dekorative. De kan bruges til at afdække ler i potter med.
Tillandsiamos kan købes og bruges til dekorationer. Tillandsiamos er noget helt anden former for mos, vi vil at udseende ikke kategorisere den under her.

Lav er en grå mosart, som bruges til kranse og dkorationer. Findes både i lyng og skovområder. Lav findes hovedsaglig på små uddødende grene eller kviste.

 

Andet

 

Siden er opdateret den 14-12-2022