Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Skæring af oasis til kurve og skåle

 

Hvis dekorationer skal laves i skål eller kurv, er våd-oasis at foretrække. Den skæres let til i den ønske facon. Det er let at sikke i.

 

Dekoratione kan på denne måde holder sig grønt og frisk i mange uger.

 

Det er naturligvis også muligt at vande skålen. Skaderne bliver også begrænsede, hvis uheldet er ude og lyset brænder ned og får fat i gran med mere.
En anden fordel med brug af oasis til kurve og skåle er at dekorationen er let at skille ad igen og tingene kan genanvendes næste år, pånær gran og andet pyntegrønt naturligvis. Og sidst men ikke mindst så er skålen eller kurven ikke så tung. Det kræver dog at en kurv er foret med plastik eller oasis´en lægges i en lille plastikpose. Jeg vil foretrække at forsøge at binde en plastikpose omkring det oasis som berører kurven. Så skal vi ikke stikke igennem plastikposen. 

Det er lettest, hvis oasisblokken passer nogenlunde til skålens eller kurvens facon, men den behøver ikke at nå helt ud til siderne. Jeg vil ligefrem sige at det er en fordel, da vi letter kan skjule oasisen.  

Lad oasis´en stikke ca. 1 til 2 cm op over kurven eller skålens kant. Det lettere at får gran og andet pynt til at hænge ned langs kurven eller skålens sider eller i nogle tilfælde at ligge vandret ud i luften.

Siden er opdateret den 25-10-2020