Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Plantematerialer kan være med til at give dekorationen fylde

Kategori: Blomsterbinding - Materialer - Plantemateriale

Beskrivelse: De fleste plantematerialer kan købes, men det er langt mere spændende selv at hente tingene i naturen. Så får vi også et mere varieret resultat.

 

Beskrivelse

Nok er vore friarealer truet, men der er stadig mange steder, hvor vi kan glæde sig over uspoleret natur – og finde dejlige materialer til bl.a. blomsterkranse og dekorationer.
Det kan være meget godt, vil mange byboer måske sige; men hvad gør vi, som bor i stenørkenen?
Svaret er hurtigt givet; vi tager bussen eller cyklen og medbringer saks og plastikposer! De fleste har i virkeligheden ikke langt til enten en skov, hegn, hede, eng eller grøftekant, og på alle disse steder er der rig mulighed for at samle den vilde flora.
Selv Københavneren kan på kort tid nå ud i det fri, til Dyrehaven, hareskoven eller Amager Fælled; steder, som alle byder på et vældig rigdom af planter, især den sidstnævnte lokalitet, hvor to botanikere for få år siden registrerede mere end 500 forskellige planter fra den danske flora.

Hvad vi ikke kan finde på Fælleden er simpelthen ikke værd at finde. 

Men der skal også lige siges vi skal plukke med værdihed og omtanke. Det kan ikke nytte noget at vi alle går rundt og bare plukker løst efter egen fri fortolkning. Træer og buske må på ingen måde lide overlast. Det bedst er at tale med gartneren og få en tilladelse til at plukke hvad, hvor og hvordan du eventuelt kan få lov til at plukke i begrænset mængde. Der kan være planter som indgår i et projekt for truede eller rødlistede planter, buske, og/eller træer.

Grønne planter kan også være en eller flere urtepotter, som vi købe i en blomsterbutik eller supermarked.

Farver

Planter er som regel i flere gønne nuancer.
 

Anvendelse

Planter med eller uden blomster er med til at give dekorationen liv og højde.


Andet

 

Siden er opdateret den 18-12-2022