Præservering af blomster
De fleste blomster lader sig tørre på almindelig vis, men i nogle tilfælde må vi foretage en såkaldt præservering for at opnå det helt rigtige resultat; og alle blomster lader sig i princippet præservere.
Til det skal vi bruge:
En plastboks eller en dåse af passende størrelse, og med helt tætsluttende låg, samt præserveringspulver bestående af : 1/3 boraks samt 2/3 fint strandsand. Boraks og sand blandes omhyggeligt, og vi strør et godt lag i bunden af dåsen eller boksen. Så lægges de friske blomster forsigtigt ned og dækkes med blandingen. Brug en ske og drys forsigtigt præserveringspulveret over plantedelene, og ryst det varsomt ned omkring hver enkelt blomsterhoved/-blad. Hele blomsten og alt grønt skal være dækket. Luk derefter beholderen omhyggeligt til, eller put hele æsken i en plasticpose, som tilbindes.
Det hele skal nu stå i 1-2 uger, alt efter hvor tykbladet den anvendte plante er.
Når præserveringen er overstået, kan boraks-/sandblandingen atter tørres. Det er nemmest at strø den ud i et tyndt lag på bradepanden, som sættes i ovnen ved ca. 200 grader i ca. ½ time.
Blandingen kan også tørres på en stor pande på komfuret ved lav varme. Den tørrede blanding opbevares under tætsluttende låg, til den atter skal anvendes. I stedet for en grynet stof, som vi kan købe hos materialisten. Silikagel kan tørres og genanvendes på samme måde som boraks-/sandblandingen.