Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Titel: Sanse - Fokuser så du ikke overser noget brugbart 

Kategori: Blomsterbinding - Indsamling - Sanser

Beskrivelse: Når vi tager på en indsamlingstur, gælder det om at skærpe sanserne - specielt synet. Vi kan let gå forbi botaniske rigdomme uden at se dem; så som svampe.

Er vi flere af sted så er det endnu bedre. Vores forskellighed kan skaber nye rigdomme.

Sanse

Til at begynde med ser vi ingen svampe, men har vi først set en! Ja så ser vi straks mange. Vores øjne er nu stillet skarp på svampe, nu har vi pludseligt fået ”øje” for dem. Selvfølgelig så har det også noget med vind og vejr at gøre. Svampe kommer først frem i hopetal, når det er fugtig vejr.

Det er ikke så dårligt at følges med nogle på en sådanne indsamlingstur. Mens vi måske har fået øjet rettet imod svampene, så kan der være andre "øjne" måske være rettet til at se spændende dekorative grene i foreksempelvis skovbunden. Andre kan måske få "øje" på flotte grankogler, frøstande, eller andet.

Jeg vil heller ikke afvise at det kan være godt at tage på en indsamlingstur med din familie. Gå og nyd turen til eventuelt skoven. Børnene og deres interresse for naturen kan skabe nogle gode øjeblikke. Du får finkæmmet et område for alt hvad skoven kan byde på. Heriblandt dyrelivet.  
 

Se


Vi skal lære at koncentere os om at se os godt omkring, hvor vi går. Det kunne jo være vi gik glip af noget godt.

Har vi at gøre med en eller flere svampe, så kan det være en god ide evt. at tage et billede af svampen nede fra. Her kommer din telefon ind i billedet, idet du nemmest kan komme til at tage et billede af svampen nedefra med telefonen. Grunden er at vi skal være sikker på ikke at vi er ved at plukke en giftig svamp, og hvis vi er at vi håndtere den rigtigt. Jeg tænker at vi kan plukke den med en plastikpose, så vi med sikkerhed ikke kommer i berøring med den giftige svamp. 
 

Lugt

Nogle gange så kan lugt afsløre hvilken plante eller svamp vi har set.
 

Føle

Det kan være en god ide at føle med vores hænder om det materiale vi har set er noget vi ønsker at bruge. Hvis vi nu mærker godt efter.

Føles det blød i både stængel og blad, så kan det være svært at bruge i dekorationer. Eksempelvis hvis vi laver en smukt dekoration og så forventer vi at materialerne forbliver opadstående i samme stilling så lang tid som muligt. Er stængel og blad blød så sætter det sine begrænsninger, med mindre at vi kan gøre noget der forstærker stænglen. Det kræver at stænglen minimum er 2 mm tyk gerne mere. 

Føler vi at materialet stikker, så overvejer vi igen om vi ønsker at bruge materialet. Vi kan naturligvis tage handsker på når vi arbejder med dette materiale.
 

Smage

Vi smager kun på noget i naturen som vi med sikkerhed kan stole på ikke er giftig. Er vi i tvivl så lader vi være.
 

Lyt

Lyt til gode råd i tilfælde at vi er på tur med andre, som ved noget om de enkelte materialer. Det kan være en naturvejleder eller en svampeguide.
Vi kan da også lytte til eventuelle fugle som flyver og /eller sidder og synger en fin sang i nærheden. Det kan også være at vi kan høre noget som pusler i busken i nærheden og måske får øje på et dyr.
 

Erfaring

Efter hånden så vil du erfare at du får mere og mere ud af hver gang du besøger stedet, hotspottet eller et sted der ligner. Det vil sige har du først været i en skov, så vi du erfaringsmæssig få mere ud af det næste gang du igen befinder dig i en skov.


 

Siden er opdateret den 08-12-2022