Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Tørring af blomster

 

Tørring af blomster, se hvordan det kan lade sig gøre og hvad du skal tage hensyn til.

 

Blomsterbundterne skal hænges til tørre med hovederne nedad – og de må ikke hænge i sol. Tørringstiden varierer fra ca. 1 til 3 uger.
Når vi binder kranse, gør det ikke noget, at blomsterne og den øvrige pynt ikke er helt gennemtør ved bindingen; men hvis vi vil fremstille dekorationer, er det uhyre vigtigt, at al pynten er gennemtør, da stilkene ellers vil bøje sig, så blomster samt frøstande kommer til at hænge, når de stå og tørrer i den færdige dekoration.

 

Vi kan sagtens have vores tørrede blomster hængende i flere måneder, før vi anvender dem. De skal blot opbevares på et sted, hvor luften ikke er alt for tør. Hvis blomsterne alligevel er blevet for tørre og sprøde, når de skal anvendes, kan vi douche dem et par timer, før de skal bruges, så bliver de smidige igen; men som sagt: det gælder kun blomster til kransebinding. På den anden side må de ikke opbevares på et alt for fugtigt sted. Opbevares blomsterne under fugtige forhold, mugner de. Den fare kan vi dog helt undgå, hvis vi har mulighed for at skabe luftcirkulation, ja gerne lidt gennemtræk, ind i mellem.

 

 

 

Roser egner sig godt til tørring. Når blomsterne er udsprungne, hænges de op med hovederne nedad på et varmt og tørt sted. Det skal også være et sted der er mørkt, da sollys kan på blomsterne til at midste farve.

 

 

 

Blomsterne bliver pænest, hvis de hænger enkeltvis. De kan eventuelt trådes inden ophængning.

 

 

 

Jeg har nogle gange med held køb roser på tilbud i netto og hængt disse til tørrring.

Siden er opdateret den 25-10-2020