Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Tørring af blomsterhoveder

Her vil jeg beskrive, hvordan det kan være muligt at tørre blomsterhoveder.

Det er muligt at tørre dem på flere måder.

Metode 1.

Tag et stykke ståltråd og stik det godt ind i blomsterhovedet, gerne med en lille stilk. Husk at det ikke skal så langt ind at det kan ses oppe i blomsterhovedet.

Når alle blomsterhovederne har fået samme behandling, så vil jeg tage dem alle og samle dem i en buket. Denne buket vil jeg hænge op, så de hænger med hovederne nedad.

Blomsterbundterne skal hænges til tørre med hovederne nedad – og de må ikke hænge i sol. Tørringstiden varierer fra ca. 1 til 3 uger.
Når vi binder kranse, gør det ikke noget, at blomsterne og den øvrige pynt ikke er helt gennemtør ved bindingen; men hvis vi vil fremstille dekorationer, er det uhyre vigtigt, at al pynten er gennemtør, da stilkene ellers vil bøje sig, så blomster samt frøstande kommer til at hænge, når de stå og tørrer i den færdige dekoration.

 

Vi kan sagtens have vores tørrede blomster hængende i flere måneder, før vi anvender dem. De skal blot opbevares på et sted, hvor luften ikke er alt for tør. Hvis blomsterne alligevel er blevet for tørre og sprøde, når de skal anvendes, kan vi douche dem et par timer, før de skal bruges, så bliver de smidige igen; men som sagt: det gælder kun blomster til kransebinding. På den anden side må de ikke opbevares på et alt for fugtigt sted. Opbevares blomsterne under fugtige forhold, mugner de. Den fare kan vi dog helt undgå, hvis vi har mulighed for at skabe luftcirkulation, ja gerne lidt gennemtræk, ind i mellem.

 

 

 

Roser egner sig godt til tørring. Når blomsterne er udsprungne, hænges de op med hovederne nedad på et varmt og tørt sted. Husk at det er vigtigt at stedet også er mørkt, da sollys kan få blomstens farve til at falme.

 

 

 

Blomsterne bliver pænest, hvis de hænger enkeltvis.

 

 

 

Jeg har nogle gange med hæld køb roser på tilbud i netto og hængt disse til tørrring.

 

Metode 2

Her har du brug for en kasse eller en skotøjsæske. Kassen eller skotøjsæsken fyldes med fin strandsand ca. 2-3 cm. Nu tager vi så vores blomsterhoveder og stikker dem ned i sandet. Dernæst tager vi og fylder stille og roligt alle blomsterhovederne med sand. Jeg kan forestille mig at der startes med at fylde sand op omkring blomsterne så blomsterhovedernes blade ikke knækker for sandet. Hvis det er muligt så lad, være med at dække hovederne helt. Det er så efterfølgende nemmere at finde hovederne.

Når vi så efterfølgende skal have blomsterhovederne op af sandet, så vi jeg anbefale at vi finder blomsterhovedernes stilke. Når vi har fundet den første så trækker vi den langsomt op til overfladen, så vi dermed bevare vore blomsterhoved intagt.  

 

Siden er opdateret den 17-07-2023