Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Trådning af appelsinskiver

Det er muligt at købe tørret appelsinskiver med mere, men hvordan er det lige vi sætter dem fast i dekorationen. Her fortæller jeg om hvordan jeg vil bære mig ad med trådning af appelsinskiver m.m.

Med trådning mener jeg natuligvis hvordan jeg kommer ståltråd på så det muliggør en fastgørelse til leret i dekorationen. Det giver også dig mulighed for måske at genanvende dem i dekorationen næste år. Det kræver naturligvis også at de lægger tørt og godt til næste år.

 

Sådan gør du

 

1. Start med at udvælge de appelsinskiver som du ønsker dekorationen skal dekores med. Det er efter min mening bedst at have 3-4 stk. appelsinskiver pr. dekoration. Det har måske nået med den teori at er der kun en så er det uorganiseret, hvorimod er der 3-4 så er det organiseret og velovervejret.

 

Dernæst gør du følgende

 

 

2. Nap et stykke ståltråd af i ca. 6 cm´s længde.

 

 

Stik nu ståltråden ind i appelsinskiven

 

3. Stik nu ståltråden ind i appelsinskiven tæt ved kanten af apppelsinskiven og stop når du ca. er ud for midten af ståltråden. 

Bøj ståltråden

 

4. Bøj nu ståltråden omkring kanten af appelsinskiven. Forsigtig for appelsinskivekanten er ikke så holdbar.

 

 

Sno omkring appelsinskiven

 

5. Som det sidste sno ståltråden omkring appelsinskiven. Hvis du har problemer med at sno, så tag en tang til hjælp. Normalt vil vi sno ganske tæt på appelsinskiven, men her skal du passe lidt på, idet appelsinskiven er ikke så stærk.  

Sådan vil jeg sætte dem i dekorationen

 

Vi kan så isætte disse appelsinskiver i dekorationen, gerne 3-4 sammen, enten lodret eller vandret. Jeg vil foreslå at sætte dem i mellem nogle grangrene. Det synes jeg er pænt og skabe lidt farver i mellem de grønne grene. Jeg vil mene at det er pænest at der her vælger at placere eksempelvis en grangren bag denne en skive appelsin i lodret stilling, dernæst en grangren, så en appelsinskive mere let forskydt fra den anden.  

 

Hvis jeg vælger at sætte appelsinskiverne på vandret vil jeg sætte 1-2 mere på så de danne en lille vifte på op til 3 appelsinskiver. De skal overlappe hinanden for efter min mening kan de godt være lidt for duminerende. Hvis det sidste er tilfældet så vil jeg måske vælge at pladsere en sløjfe på dekorationen så den dækker optil halvdelen af appelsinskiverne.  

 

Siden er opdateret den 25-10-2020