Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

 

Trådning af grankogler

 

På det sidste er jeg begyndt at tråde alle grankoglerne som jeg dekorer min dekoration med.

 

Før i tiden satte jeg dem direkte ned i leret, men det var ikke altid lige nemt. Nogle gange knækkede grankoglerne i stykker så de ikke var pæne længere andre gange så sad de ikke så godt fast. Det sidste er måske fordi jeg først har dækket leret med fint mos og efterfølgende ønsker at fastgøre en kogle oven i moset.

 

Sådan tråder du en grankogle

 

Sådan tråder du en grankogle, har ikke noget med nål og tråd, men at sætte ståltråd på grankoglen så den kan sidde fast i leret.

 

Allerførst skal du naturligvis have valgt en grankogle som du ønsker at skal sidde fast på dekorationen. Stor som lille er det godt at vikle noget ståltråd rundt om grankoglen eller grankoglerne, så sidder de bedre fast, specielt hvis de skal sidde ovenpå noget mos. Jeg syntes at det ser pænest ud at der sidder mindst 2 kogler sammen eller tæt på hinanden som en gruppe.  

 

1. Start med at det grønne ståltråd af det tykkere, altså ikke det som vi køber i ruller som vi anvender til at binde med, men det som dobbelt så tykt. Du skal være sikker på at ståltråden er så lang at det kan nå hele vejen rundt om grankoglen og med 2 ender på ca. 2,5 til 3 cm derudover. Husk at det er bedre med et for stort stykke ståltråd end et, som er for lillle.  

 

 

Dernæst bøjer du ståltråden rundt om grankoglen

 

2. Nu bøjer du ståltråden på midten så den former sig rundt om grankoglen. Dette skal gøres så langt nede på grankoglen som mulig. Det vil sige ca. 4 række fra neden. Pladsere du den for langt nede på koglen kan det resultere i at koglen går i stykker. Husk at få kantet ståltråden ind under grankogle skellen imens du klemmer ståltråden sammen.  

 

Ståltråden snoes

 

3. Nu skal ståltråden snoes så grankoglen sidder fast på ståltråden  når den sidder fast i dekorationen. Den skal strammes, men ikke så hårdt at koglen går fra hinanden. Hvis vi ikke rigtig har fingerkrafter er det muligt at anvende en tang til at sno det sammen. Jeg vil dog lige advarer mod brug af tang i dette arbejde. Du har nemlig ikke så godt føling med hvor stramt det bliver.

 

 

Det overskyende tråltråd fjernes

 

4. Hvis du går frem efter min fremgangsmåde så vil der altid være noget overskyende ståltråd som skal klippes væk. Det skal du nok finde anvendelse for senere, så bare klip det går ikke til spilde. Eksempelvis hårnåle kan vi ikke få nok af.  

Sådan fastgør vi grankoglerne til sidst

 

Der er flere metoder til at fastgøre disse grankogler til dekorationen. 2 af metoderne er illustreret på billederne. På det ene billed viser jeg at det er muligt at fastgøre grankoglen eller grankoglerne liggende. Som det ses af det andet billed så synes jeg det også er pænt og måske ikke så meget brugt at sætte det fast så grankoglen stå op.

 

Siden er opdateret den 25-10-2020