Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

 

 

Træ i mini potte, skål eller metalspand

 

Dekoration i form af et træ i en mini urtepotte, mini skål eller mini metalspand. Når vi skal lave en dekoration formet som et træ, er det første spørgsmål:
Hvilken potte, metalspand eller skål skal træet stå i? 

Men det kan være ide vi købte ind at valget allerede er foretaget - eksempelvis mini skål. Nu vælger vi så naturligvis en af de mindst oasiskugler. Selve træstammen vil jeg regne med er ca. det dobbelt af højden på mini skålen.


Bruger du "tagdækning" af en oasiskugle eller -kegle vil fylde ca. 2-3 cm mere på alle led, når den er færdigpyntet.   

Hvilket form for træ skal vi have?
Kreatit.dk læsere kan vælge at anvende kugler eller kegler til at pynte et dekorationstræ i potte. Jeg vil også synes at det er muligt at anvende en halv kugle.

Hvilken stamme skal jeg have?
Der der vælges en kvist eller gren fra haven, bambus eller blomsterpinde. Der er mange der anvender en gren fra troldpil. Grenen må gerne være med en lille krumning på, som du finder på trolpilgrene. Grenen må gerne være på ca. o,5 cm tykkelse.

For at træet skal stå solidt er det bedst at fylde skjuleren med ler - smør eller evt. lim i bunden og på indersiden af potten eller skålen, så leret sidder fast, også når det bliver tørt.
Hvis tiden er til det er det bedst at fæstne ler og stamme i skålen eller potten 1-2 dage før vi dekorerer træets top, så det kan nå at tørre.
Når vi har kommet leret i potten og sat stammen på plads midt i skålen eller potten, er tiden kommet til at afkorte stammen. Husk at stammen mindst skal gå 3 cm op i oasiskeglen eller -kuglen. Jeg vil foreslå at vi holder oasisblokken op over potten eller skålen, for at bedømme ordentlig hvor det vil være bedst at skære.

Det næste som vi nu skal gøre er at binde et stykke ståltråd eller elefanttråd 3-4 cm fra toppen af stammen for at holde oasisen yderligere fast. Sørg for at der stikker 4 cm lang stykke ståltråd vandret ud til hver side, når ståltråden er fastgjort. Disse bukkes nu på midten, så ståltrådsenderne kan fæstne sig ind i oasisblokken sammen med stammen.

Nu er tiden kommet til at presse oasisblokken ned over stammen og ståltråden. Kom eventuelt lidt lim på toppen af stammen før oasisblokken pressen ned over den. (Du bør overveje dække oasis´en med grønt, før du presser toppen ned over stammen, for så kan vi vende og dreje toppen som vi ønsker det under fæstning af blade.

Hvis træet skal stå lidt højt eller vi anvender en halv kugle er det bedst at dække bunden af keglen eller halvkuglen med salal-blade.

Hvis du ønsker at lade dekorationen hvile 1-2 dage vil jeg anbefale at leret eller bunden af dekorationen bliver pyntet, imens leret stadig er våd. Bunden af træet kan vi pynte med mos, lav, pottemuld eller små sten. Er det tale om en lidt større skål ja så vil jeg måske pynte kanten af skålen med en række roser eller andre blomsterhoveder.

Efter 1-2 dags hvile så skal oasisen nu dækkes med grønt. Husk at blade har det med at krølle eller folde sig lidt sammen, når de tørre. Derfor er det så vigtigt at fæsne bladene både i højre og venstre side. Husk også at anvende små "hårnåle" til buksbom og større "hårnåle" til de lidt større blade. Husk nu at dække hele oasisblokken med grønt før pynten kommer på. En sidste ting du bør overveje er om det kan være nødvendigt at dyppe hver blad i lim før den fæstnes med "hårnåle". Når alt det grønne er sat på, kommes en klat lim på spidsen af stammen og toppen presses ned over stammen og ståltråden, med mindre det er gjort tidligere. Husk at spraye de grønne blade med elefanthud og eventuelt lidt løs glimmer inden pynten kommes på.

Så er vi klar til at pynte dekorationen.Til sidst dækkes leret i skålen eller potten af mos, lav, pottemuld eller småsten.Er det tale om en lidt større skål ja så vil jeg måske pynte kanten af skålen med en række roser eller andre blomsterhoveder.

 

 

Siden er opdateret den 26-10-2020