Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Titel: 10 Gode råd til at blive mere kreativ her og nu!

Kategori: Fantasien - Kreativitet - Gode råd

Beskrivelse: 10 gode råd til, hvordan vi kan blive mere kreativ. Er du gået total i stå, kan jeg komme med gode råd til at komme videre.

 

1. Gør noget nyt 

Rutiner er dræbende for de kreative tanker, så prøv at gøre tingene på en ny måde. Cykl en anden vej hjem fra skole, sov med hovedet i benenden af sengen, eller flyt rundt på dit værelse. Det kan lyde fjollet, men det gør dig faktisk mere kreativ at bryde vanerne og tænke anderledes.

2. Bevæg dig

Motion får ikke bare din krop i form. Det kan faktisk også få dig til, at tænke klarere. Undersøgelser viser, at motion blandt andet gør dig bedre til at huske. Mange mener også, at tankerne flyder bedre, når vi dyrker motion. Så er du gået kold i dit kreative projekt, var det måske en idé at snøre løbeskoene? Jeg vil mene, at bevæger du dig ud efter et glas vand. Når du er tilbage igen, så tænker du klart. Det er på grund af vandet. Men du ser også ideen med andre øjne, når du kommer tilbage igen.

3. Skriv ned

Gør det til en vane altid at skrive dine idéer ned, så snart de popper op i hovedet på dig. Mange kreative ting kan ellers gå tabt. Vent til tiden er der, for så at tage dem frem, når lysten og energien er der. Så slipper du også for hele tiden at skulle huske på idéerne.

Brug gerne en computer. Her kan du gemme:

4. Hold hjernen i gang

Din hjerne fungere lidt som en muskel. Hvis du bruger den ofte, så bliver den stærkere og bedre. Så spring ud i at spille spil, løse krydsogtværs og læs masser af bøger. Der findes mange hovedbruds opgaver.

5. Skriv i hånden

Undersøgelser har vist, at det at skrive i hånden, stimulere hjernen på en anden måde end at skrive på computer eller på telefonen. Hvis du virkelig vil give dig selv en udfordring, så skriv med den modsatte hånd end den du normalt skriver med. VI må ikke glemme at skrive i hånden. Vores skrift bliver dårligere, hvis vi kun bruger computerens tastatur. Vi må heller ikke glemme, at det er godt for vores nakke og skuldre, at vi ikke kun skriver på computeren. Der er selvfølgelig en risiko for at papiret forsvinder, med mindre at vi har en kasse. En skotøjsæske eller anden papkasse.

6. Brainstorm

Brainstorm lyder måske, som noget du laver i skolen. Men det er faktisk rigtigt godt, hvis du er gået i stå midt i den novelle, du er ved at skrive, eller hvis du ikke ved, hvad du skal tegne. Vælg da et helt tilfældigt ord, og skriv alle de ord ned, som ordet får dig til at tænke på. Pludselig står du med en liste med ord, som kan sætte dine tanker i gang. Brainstorm er en del af det at være kreativ. Det sætter tankerne i gang, som kan skabe nye ideer.

7. Få inspiration fra andre

Læs blogs, gå på Pinterest, og tjek andres flotte billeder på instagram. Det vil helt sikkert give dig ny inspiration til dine egne projekter. Jeg håber med denne hjemmeside at jeg kan inspirere til at andre kan blive kreativ.  

8. Sig ja

Rigtig mange mennesker er alt for kritiske over for deres egne idéer- Får de egentlig tænkt dem godt igennem. Er der noget, der ikke gør dig kreativ, så er det at have nej-hatten på. Når du skal finde på nye ting, så lav en regel om, at du ikke må sige nej til noget som helst. Skriv alle ideer ned, lige meget hvor skøre eller tossede de er. Bag efter kan du, så gå dem igennem, og find så de allerbedste frem. Hvis du har svært ved det, så vil jeg anbefale at du finder eksempelvis 10 ord. Disse 10 ord sætter tankerne igang. Læs ordene op en efter en. Jeg tror på, at der vil være nogle ord, ideer, tanker springer dig i hovedet. Vælg nu en ide, som du kan arbejde videre med. 

9. Mediter

Din hjerne har også brug for ro en gang imellem, så prøv at slukke mobilen, låse døren til dit værelse, lukke øjnene og tænke på absolut ingenting i 20 minutter. Det kan være svært, men det virker. Føler du at du går i stå, så kan dette her anbefales.

10. Kast dig ud i det

For at få rigtigt gode idéer, må vi igennem en masse mindre gode idéer. I stedet for at sidde og vente på 1 genial idé, så bare kast dig ud i massevis af kreative projekter. Måske bliver det første - eller det andet - ikke helt perfekt, men lige pludselig er den gode idé der.

 

 

Siden er opdateret den 14-08-2023