Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Titel: Børn lære og skaber erfaring ved prøve selv

Kategori: Fantasien - Kreativitet - Erfaring

Beskrivelse: Børns medførte kreative evner udvikles gennem erfaringer og prøve på prøve.

Et barns medførte evner udvikles gennem erfaringer og prøve på prøve. Vi voksne skal bare sørge for, at de har de rette omgivelser til disse erfaringer. Hvis de ønsker at male, så finder forældre blot et sted, hvor det ikke gør noget malingen klatter lidt.

Der udover er det vigtigt at have det rigtige tøj på. Det kan ikke nytte at barnet har noget tøj på, som ikke må blive beskidt den dag vi skal male. Køb eventuelt noget i en genbrugsbutik og gem det til næste gang der skal males. Når vi ikke kan holde ud at se på det, køber vi noget nyt i en genbrugsbutik. Der findes også specielle maledragte. For det første så tror jeg ikke der findes nogle i børnestørrelse. Dernæst så er ikke alle dragter lige gode til at skåne tøjet under. Nogle er ganske enkelt ikke tætte nok.

Vi voksne kan træne, forklare, opmuntre og vise, hvordan og eventuelle rette lidt på vores børn. Hvis ikke de fysisk og mentalt deltager, bliver der naturligvis ikke opnået meget.

Vi skal støtte barnets engagement ved hele tiden, at rose dets nysgerrighed og opmuntre barnet prøver. Husk at hvis nu det de er i gang med ikke lige ser rigtigt ud, så kan du opmuntre barnet ved at rose barnet - fordi han eller hun har lavet noget som ligner noget andet.

Eksempelvis

Når børn lærer at tegne, så vil de til at starte med at lave krussedullertegninger. Til at starte med ser det ikke ud af noget. Ros børnene og motivere dem til at fortsætte. Lad nu barnet tegne krussedullertegninger. Du kan eventuelt prøve at fravelæg nogle af disse krussedulletegninger, så de til sammen danner et dyr eller andet. Se Henrik du har tegnet en elefant eller et andet dyr. Se der har du tegnet en flot cirkel.

Vi kan eventuelt gemme de mange tegninger i et ringbind, for børn laver tegninger i massevis. Jeg vil anbefale måske at dele tegningerne op i typer af tegninger. Derudover synes jeg at det er vigtigt at skive dato på og gerne barnets alder. Dermed er det muligt om nogle år at kunne se en udvikling.  

Link

Naturlig kreaitvitet
At pleje kreativiteten
De 5 kreative trin
10 gode råd
Kreative ideer
Erhvervslivet

Siden er opdateret den 14-08-2023