Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Titel:Affald og genbrugsmaterialer

Kategori: Fantasien - Affald og genbrug

Beskrivelse: Affald er det som vi står tilbage med, når vi har tage det vi kan bruge. Det er noget af det vi normalt vil smide ud, som godt kan anvendes til noget brugbart. 

Affald

Nødeskaller
Ledningsstumper
Blyantsmuld
Cykelslanger
Engangspaller
Papkasser

Nødeskaller. Det kender vi alle til, nødder knækkes og hver en nøddeskal som ligger tilbage bliver smidt i affaldbeholderen. 
Ledningsstumper. Når elektrikeren har været der, så ligger der en hel masse ledningsstumper. Dem samler vi op og smider i affaldsbeholderen. Hvis vi ikke gør det så har elektrikeren allerede gjort det. 
Blyantsmuld. Når blyanterne skal spidses til skolebrug, så har vi meget blyantsmuld. Al blyantsmul bliver nu samlet op og smidt i affaldsbeholderen.  
Cykelslanger. Når dækket på cyklen, bilen eller traktoren er punkteret, så smider vi det gamle dæk og slange i traileren og smider dem på lodsepladsen. 
Engangspaller. Engangspaller får vi, når vi somregel fået noget byggematerialer leveret fra stak, Silvan eller andet byggemarked. 
Papkasser. Vi smider utrolig mange papkasser væk. Papkasser kommer både fra husholdningen og fra diverse brugsting vi køber. I stedet for at det efterfølgende fylder meget i vores skraldespande, kommer jeg med eksempler på anden anvendelse.

Genbrugsmaterialer


Aviser og blade
Dåser
Glas
Kartoner
Pap
Plast
Ugeblade
Reklamer

Aviser og blade. Med AVISER og BLADE mener jeg AVISER, UGEBLADE, samt REKLAMER. Der bliver smidt utroligt meget væk hver dag. Det er faktisk muligt at genbruge disse materialer til noget nyt. Aviser bliver måske delt over hækken til naboen.

Dåser. Med DÅSER mener jeg ØLDÅSER, SODAVANDSDÅSER, TUNDÅSER med mere.

Glas. Dagligt smider vi nok 1-2 glasbeholder ud. De kommer natuligvis i emballagebeholderen, men kan genbruges til andet.
Kartoner. Mælk drikkes hver dag. Nogle spiser endda yoghurt om morgen. Juice drikkes måske til morgenmaden og /eller frokosten. 
Pap. Pap bliver også dagligt smidt i affaldsbeholderen. Det er i alverdens størrelser og farver.
Plast. Plastvarer ender stort set også dagligt i vore skraldespande.
Ugeblade. Ugeblade smider vi en gang om ugen. Jeg vil dog lige nævne, at nogle er gode til at udvæksle ugeblade med familiemedlemmer eller naboer.
Reklamer. Hver uge bliver der smidt mange ugeblade ud. Dog har "mine tilbud" gjort, så forbrugerene for det meste kun modtager de reklamer som de læser.

 

Emballage

I husholdningen modtager vi utrolig meget emballage, som så senere bliver smidt ud.
Aviser og reklamer  
Vi er alle blevet bedre med tiden til at genbruge.
Jeg synes tilgengæld også at det er en nødvendighed at sortere affald, fordi ellers skal affaldsbeholderen være meget stor. 
Jeg har en sorteret liste over noget af det vi smider væk, samt liste af det som vi genbruger.
Det er en liste som med tiden vokser i takt med at jeg finder en anden kreativ måde, hvorpå genstanden kan få andet liv.  
 

Sorteret liste

Sorteret liste over de materialer, som jeg kan finde en anden kreativ anvendelse med.

 

Siden er opdateret den 31-07-2023