Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Titel: Naturligt kreativitet opstår hos børn før skolealderen

Kategori: Fantasien - Kreativitet - Naturlig

Beskrivelse: Kreative mennesker takler problemer eller ting, ved at prøve sig frem. Det handler ikke om, hvad de gør, men hvordan de gør det. Kreatitvitet

Evnen til at planlægge aktiviteter og undgå forstyrrelser, optræder senere i barnets udvikling. Børn er naturligt kreative, skabende og forskende før skolealderen. De udfører tingene først og tænker over det senere. De gør mange gange nogle ting, før de har udviklet en bestemt måde at gøre tingene på - hvis de når så langt. Det vil sige de stopper også op mange gange, men en halv proces er måske en fint nok.

Børn er også utålmodige, så en lille smule hjælp kan få tingene til at blive til noget - ganske hvis ikke det som var tiltænkt fra starten.

Voksne siger måske først udfører jeg A, så B, så C, D og E. så tænker mindre børn måske kun til B. De skal helst i gang med det samme, og så ser vi hvad der sker. Så må det briste eller bære.

 

Eksempelvis på børns naturlige kreatitvitet

Et barn får et spand i hånden for første gang. Først vil barnet måske bide lidt i spanden. En anden vil måske prøve at stikke hovedet ned i spanden. En tredje kravle op i spanden. En fjerde tager den måske på hovedet.

Link

Lær at prøve selv
At pleje kreativiteten
De 5 kreative trin
10 gode råd
Kreative ideer
Erhvervslivet

 

Siden er opdateret den 14-08-2023