Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Farvelægning af æg til pyntning i påske

Kategori: Fantasien - Kreative hobby ideer - Pynt - Påskepynt - Farvning af æg

Beskrivelse: Søger du inspiration til farvelægning af Påskeæg her til Påske?

 

Forberedelse - forhindre eksplosion af hele æg

1. Start med at tage æggene ud af køleskabet 1-2 timer inden farvning alt efter æggenes størrelse. Det er vigtigt at æggene mindst har stuetemperatur.  
2. Stik en nål igennem æggeskallen foroven eller forneden. 
3. En tredje metode, som også forhindre en eksplosion af æggene er salt. Tilsæt 1 spsk salt til 1,5-2 liter vand. Salt tillader ikke, at æggehviderne lækker, hvis skallen revner. 
 

Forberedelse - tomme hele æggeskaller

Tomme hele æggeskaller
  1. Puste Vagtelæg
  2. Puste hønseæg
  3. Puste andeæg
  4. Puste strudseæg
 

Hvilke æg kan bruges?

Alle former for æg kan bruges, men oftes er det æg fra høns. Herunder findes en liste af interessante æglæggende fugle.
1. Vagteler 
2. Høns
3. Ænder
4. Struds
 

Vagtel æg


Vagteler er ganske små fugle, som naturligvis lægger små æg. Der skal dog lige siges at de kan være dyre at anskaffe. De er også dekorative i sig selv. Hvorfor så farve dem? Efter min mening kunne de blive endnu mere dekorative hvis de bliver farvet. 
 

Hønseæg

Høns er ganske nemt og billig at skaffe. De findes i flere størrelser og farver - alt efter hønsenes racerne. 
 

Ændeæg

Ænder er også nemt og forholdsvis billig at skaffe. Dog er der ikke så mange som tilbyder ændeæg, som hønseæg. Æggene er lidt større end hønseæg. Ligesom hønseæg så findes de også i flere størrelser og farver - alt efter ændernes racerne. 
 

Strudseæg

Strudseæg er meget sværre at anskaffe, men der findes strudsefarme i Danmark. Disse æg er ganske store og prisen er ganske hvis også tilsvarende dyre. Alternativt er at du selv fremstiller et stort æg ved hjælp af papmacheteknik.  
 

 

Selve farvningen

  1. Vælg den ønskede grønsag.
  2. Hak grønsagerne fint
  3. Kog grønsagerne i ca. 1 liter vand i ca. 10 min.
  4. Si de afkogte grønsager fra og tilsæt 1 spsk eddike
  5. Lad væsken køle helt af
  6. Læg æggene i tætsluttede beholder sammen med den farvede væske og stil dem på køl
  7. Lad æggene trække til de har den ønskede farve.
 

Grønsager og deres farveresultat

Rødkål - blålig farve
Blåbær - lilla
Rødløg - rødbrun
Persille - grøn
Gurkemejerod - gul
Hindbær - rød

Der kan være forskel på om æggene er hvide eller er brune.

Frugtfarve



 

Siden er opdateret den 17-08-2023