Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Huskespil - Hjemmelavet med billeder fra internettet

Kategori: Fantasien - Kreative hobby ideer - Spil - Computer - Huskespil

Beskrivelse: Hjemmelavet huskespil med computer går ud på at finde x-antal billeder på internettet til huskespil. Derefter fremstilling af 20 spillebrikker eller flere.

Det skal du bruge

Computer
Noget hvidt karton, 20 A4 akt karton bliver til 10 plader og dertil hørende brikker.
20 stk. kopipapir i A4 format.
1 saks eller en kniv
Lineal
Limstift

Fremgangsmåde til fremstilling af bingoplader:

1. Start med at tænde computeren.
2. Find et program du ønsker at bruge til fremstilling af bingoplader: Det kan være et teksbehandlingsprogram evt. Word eller et andet program.
3. Start programmet op. Det er vigtigt at det kan arbejde med tabeller.
4. Start med en tom side i A4 format liggende form.
5. Indsæt en tabel. 3 rækker og 10 kollonner.

FInd billeder:

A. Start med at lukke en browser op. Det kan eksempelvis være google.dk.
B. Søg på det du ønsker at finde dyr,  køkkenting, transportmidler, sminketing. Kort sagt alt mellem himmel og jord. Hvis du evt. har spillet "vildkatten", kan du måske finde inspiration. Klik på Enter.
C. Du har nu klikket på enter og læg så mærke til at der under søgefeltet og over søgeresultatet. Her finder du en form for underpukter til søgeresultatet: Alle, Billeder, Shopping, Maps, Video med mere.
D. Klik på Billeder. Her kommer søgeresultatet op i form af en række billeder, der har relation til det søgte emne.
E. Vælg et af de mulige billeder eller klik på næste i bunden af skærmen og ser flere billeder.
F. Højreklik på billedet. En lille menu vil dukke op på skærmen. Lad musen søge ned i gennem de forskellige muligheder. Vælg gem destination som... og gem billedet på computeren. Husk naturligvis at gemme det et sted, hvor du har mulighed for at finde det igen i samme bibliotek på computeren.

Gentag indtil du har fundet alle de billeder du skal bruge. Max, 15 billeder pr. plade. Da der er 10 plader, så bliver det maximal 150 forskellige billeder i alt. 
Billeder og efterfølgende spilleplader i system: Det kræver 10 forskellige emner eller temaer og 20 billeder af hver emne eller tema.
Eksempler på emner eller temaer: Dyr, Madvarer, Kontorting eller skoleting, Transportmidler, Møbler, Ting fra køkkenet, Musikinstrumenter, Ting fra børneværelset, Ting fra stuen, Slik og snacks, kropsdele, redskaber tilknytte en sportsgren eller spil, Vejrlig - sne, regn, blæst, årstiderne m.m., evt. 150 billeder af påsketing, evt. 150 billeder med juleting

Listen tænker jeg det er emner, som næsten enhver deltager vil kunne vide om det findes på deres spilleplader ved opråb. Men opråberen kan også gentage hvad billedet forestiller og vise billedet til alle deltager.

 

Vend nu tilbage til spillepladerne og fortsæt:


6. Hent nu programmet frem på computeren med tabellen med de 10 kolonner og 3 rækker.
7. Nu skal billederne sættes ind på hver af de 10 spilleplader. 15 billeder pr. spilleplade. Eksempelvis 2 billeder i 1. kolonne, 1 billede i den 2. kolonne, 2 billeder i den 3. kolonne og 1 billede i 4. kolonne. Fortsæt systemet resten af spillepladen.
Overvej at sæt billederne ind i system. Det vil sige eksempelvis 1. kolonne indeholder eksempelvis 1-2 billeder af dyr. 2. kolonne 1-2 billeder af madvarer eller grønsager.  Se ekspemler på emner eller temaer jeg listet op ovenover.
8. Nu skriver vi så alle spillespillepladerne ud i 2 eksemplarer. 
9. De ene sæt limes på enten med limstift eller med limspray. Brug linialen til at sørge for at spillepladen bliver limet på kartonerne uden de helt store folder. Sørg for at der er godt med lim helt ud i alle 4 hjørner og hele kanten rundt.
10. VI kan overveje om spillepladerne skal lamineres eller beskyttes med en film.

Nu til selve billederne, som vi skal bruge som brikker.

1. Start med at tage det ene sæt af spilleplader. VIGTIG. Det SKAL være et kopi af de spilleplader, som vi lavede ovenover.
2. Klip eller skær hver billede eller felt ud af hver kopierede spilleplade. Til forskel fra billedlotteri, så skal alle billeder skæres ud.
3. Brug eventuelt en linial til at skære efter. Vi kan overvejre at klippe eller skære et lille stykke af hele kanten rundt. Dermed skaber det en mulighed for at laminere eller filme spillebrikkerne. Det vil gøre at vi har mulighed for at spille billedelotteri mange gange. Dermed mere miljøvenlig.

Når spillebrikkerne er lave færdigt, så er spillet klar til brug. Vigtigt at alle billeder står knivskarpe og der findes 2 eksemplarer af hver billede.

 


 

Siden er opdateret den 17-08-2023