Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Modellering hvad er det?

Kategori: Fantasien - Generelt - Modellering

Beskrivelse: Søger du at finde ud af hvad modellering kan være for noget. Så finder beskrivelsen her på Kreatit.dk 

 

At modellere?

Det vil sige at frembringe eller skabe en figur af noget blødt materiale med sine hænder.
 

Hvilke materialer kan vi modellere med? 

Fælles for hovedparten er

Vi kan ælte, rulle og forme stort set hvad det skal være med ovenstående materialer. 
 

Hvornår eller i hvilken sammenhæng bruger vi de pågældende materialer til at modeller?

Ler! Er noget som specielt kunstnere bruger til at skabe keramikting. Der skabes vaser, askebæger, frugtskåle, fade, lerkar med mere. Med ler skaber vi noget kan bruge eller pynte vores hjem med. 
Modellervoks! Modellervoks er mere børnevenlig. Den er 
Foam clay eller Silk clay! Det er en mere moderne udgave af modellervoks. De er lidt mere klistrende, så de er også gode til at klistre eller klæbe fast på andre materialer. 
Sne! For at kunne arbejde med sne, så er det nødvendigt at det er tøsne. Med tøsne kan børn i alle aldre skabe diverse figurer eller skulpture i noget større målestok end modellervoks.Nærmest i naturlig  størrelse. Men chancherne for at børnene har disse muligheder er størst i vinterens 3 måneder december, januar og februar. 
Trylle dej eller salt dej! Trylle dej eller salt dej er en og samme dej. Det er en dej som ikke kan spises. Når du bager dejen i ovnen så bliver den hård og dermed mulighed for at hænge det færdige resultat op eller stille det op og se på det indtil børnene eller de voksne ikke længere gider at kikke på den.  
Marcipan eller persipan! Marcipan eller persipan er mere eller mindre det samme. Persipan er noget billigere ende marcipan. Det bruger vi typisk op til jul. Vi former figurer enten med marcipan eller persipan. Nogle gange så dekore vi med glasur, som understøtter vores figurer. Andre gange så dypper vi runde eller firkantet mundbidder i chokolade enten helt eller delvis. Disse kager eller snacks spiser vi i juledagene. 
Fondant eller sukkerpasta! Disse former vi og skaber figurer, der kan underbygge et tema. Anvendes som spiselig pynt på toppen af en kage. Det kan være i forbindelse med en fødselsdag med et tema eller til at vise noget som fødselsdagsbarnet kan lide eller dyrker. Det kan også være at i forbindelse med pyntning af en dessertkage i til en temafest. 

Siden er opdateret den 14-08-2023